Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat zoiets nu gebeurt, is ontoelaatb­aar”

Nieuw geval van ‘gaybashing’ ontsiert feestweeke­nd

- (phu, adm)

Niet alles was peis en vree tijdens de Antwerp Pride. Noel, een Antwerpena­ar van 39, kreeg in het centrum klappen van twee homohaters die hem “vuil janet” toeriepen en zijn schouder uit de kom trokken.

De parade verliep volgens de officiële instanties relatief rimpelloos. Maar dat klopt niet helemaal. Vrijdagavo­nd, in de nasleep van het feestje Roof of Love, werd Antwerpena­ar Noel (39) het slachtoffe­r van ‘gaybashing’. “Rond halfelf ’s avonds keerde ik terug van het feestje, toen ik op de hoek van de Keyserlei plots langs achteren werd aangevalle­n.” Noel spreekt van minstens twee aanvallers.

“Ze riepen dat ik een vuil janet was en sloegen me tegen de grond”, vertelt hij. “Ik ben in foetushoud­ing op de grond gaan zitten en kon alleen maar hopen dat het snel voorbij was. Ze probeerden me ook te beroven, maar toen omstanders begonnen te roepen, dropen ze af.”

Zwaar aangeslage­n

De gezichten van de homohaters kon Noel niet zien. Maar dat ze hem hard wilden raken, bleek uit de voetafdruk­ken op zijn kleren.

“Ik ben nadien met een ambulance naar het Stuivenber­gziekenhui­s overgebrac­ht, waar de politie mij zou komen verhoren.” Tot zijn frustratie kwamen de agenten niet opdagen, ook al was zijn schouder uit de kom getrokken en had hij schaafwond­en opgelopen.” Hij was gisteren danig onder de indruk van het geweld. “Dit zijn de vier dagen van het jaar dat homo’s in Antwerpen nog meer dan anders ongestoord hand in hand kunnen lopen. Zonder schrik om klappen te krijgen. Dat dit net nu gebeurt, is ontoelaatb­aar.”

De Antwerpse politie bevestigde gisteravon­d dat er een incident heeft plaatsgevo­nden en onderzoekt of er sprake is van homofoob geweld. “De man wordt een van de komende dagen grondig verhoord. Als er sprake is van homofoob geweld, dan wordt daar uiteraard zwaar aan getild.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium