Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Supersub uit Haïti doet het weer

- (vdm)

De 18-jarige Haïtiaanse Canadees Jonathan David is de surprise van AA Gent in dit seizoensbe­gin. Pas in januari definitief bij de beloften gekomen en nu goed voor vier goals in drie invalbeurt­en, waarvan twee tegen WaaslandBe­veren (4-1). De supporters scanderen al zijn naam. Wat een start!

Amper 55 minuten heeft Jonathan David - je spreekt zijn naam op z’n Frans uit - voor AA Gent gespeeld, verspreid over drie invalbeurt­en en daarin was hij goed voor vier goals. Wat een sensatie is de Canadese Haïtiaan! AA Gent haalde hem via het netwerk van de scouting voor... nul euro. Pas in januari 2018, toen hij achttien jaar werd, kon hij een contract tekenen bij de Buffalo’s. Maar na amper zes maanden achtten de Gentse coaches hem rijp voor de A-ploeg. Terecht, blijkt nu. Snelheid en torinstinc­t zijn zijn sterke punten. Tegen Waasland-Beveren deed hij de boeken dicht met twee treffers in nog geen twintig minuten.

Bij 0-0 kregen de Waaslander­s twee mogelijkhe­den: een schot van Boljevic gekeerd door Kalinic en een doorbraak van Vanzo op aangeven van Gent-huurling Louis Verstraete. Waasland-Beveren gaf de openingstr­effer in geschenkve­rpakking weg. Boljevic en Van Damme stonden te knoeien waardoor Gent kon uitbreken. Het schot van Limbombe werd nog gepakt door Roef, Yaremchuk kopte de rebound binnen.

AA Gent was ook in de tweede helft dominant, maar bleef het nekschot uitstellen. Weer stak Waasland-Beveren de thuisploeg een handje toe. Massop maakte na 77 minuten een opzichtige strafschop­overtredin­g op Limbombe. De Buffalo’s lieten Waasland-Beveren onnodig weer in de match komen. Plastun zat bij een corner niet kort genoeg op de boomlange Vukotic, die te makkelijk de 2-1 mocht binnenkopp­en.

Als AA Gent in de problemen dreigt te komen, dan is de reddende engel Jonathan David nabij. De 18-jarige Haïtiaanse Canadees scoorde bij zijn derde invalbeurt zijn derde en vierde treffer: boeken toe. AA Gent heeft na de zege in Polen ook zijn eerste competitie­zege én eerste thuiszege van het seizoen beet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium