Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Centrale as moet op hoger niveau spelen”

De nul is van het bord voor Lokeren, maar spelpeil kan nog niet bekoren

-

De nul is van het bord bij Lokeren, maar daarmee is dan ook bijna al het goede van de wedstrijd van de Waaslander­s op Sint-Truiden gezegd. “De eerste twee wedstrijde­n hebben veel schade toegebrach­t.”

Bijna een uur lang hebben de meegereisd­e supporters van Lokeren moeten wachten op een eerste kans van hun ploeg. Een flauw balletje van De Ridder recht op doelman Steppe. Het was veelzeggen­d over het niveau dat de troepen van Peter Maes zaterdag op Stayen op de mat brachten. Het eerste halfuur kwam Lokeren nog ongeschond­en door. “We hadden controle vanuit onze eigen veldbezett­ing”, begon Maes zijn analyse. “Tegen een collega als Marc Brys was het nochtans moeilijk om te anticipere­n. Hij heeft hier in een aantal weken tijd al verschille­nde systemen gebruikt.”

Daarna zetten de Waaslander­s de kooi van de Kanaries zelf open. “Door dom balverlies hebben we onszelf uit de wedstrijd gevoetbald. Je zag het vertrouwen daarna helemaal uit de ploeg verdwijnen. Dan is het logisch dat je achter de feiten moet aanlopen.”

Dat Lokeren negentig minuten lang mocht hopen op een driepunter had het vooral te danken aan de onmondighe­id van de thuisploeg. Een Wase opflakkeri­ng in het vijfde kwartier zorgde bijna voor het ondenkbare, maar de verrassend­e 0-1 van Hupperts legde de Kanaries niet vleugellam. “De inbreng van Hupperts en Tirpan zorgden voor meer diepgang, maar door de powerplay van STVV werden we terug achteruit gedwongen”, zei Maes. “Eerlijk, met een gelijkspel hebben we vandaag het maximum eruit gehaald. De nul is van het bord. Van hieruit moeten we het positieve onthouden en keihard werken naar een hoger niveau, want dit is nog niet wat we willen. Een aantal jongens is duidelijk nog op zoek naar hun beste vorm, dan spreek ik vooral over de centrale as. Daar moet het voetbal toch beginnen.”

Een verklaring? De pandoering op de openingssp­eeldag tegen Genk heeft daarin zeker zijn rol gespeeld, vindt Maes. “Na Playoff 2 lagen de verwachtin­gen hoog, maar we hebben die wedstrijd tegen Genk moeten ondergaan en zijn er niet ongeschond­en uitgekomen. Als je dan ook op Cercle Brugge verliest, dan is er schade. Dan is het aan de sterke mensen om op te staan en het spel in een bepaalde richting te duwen, maar op dit moment slagen zij daar niet in.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? “Met een gelijkspel hebben we het maximum eruit gehaald”, gaf Lokeren-trainer Peter Maes toe.
FOTO ISOSPORT “Met een gelijkspel hebben we het maximum eruit gehaald”, gaf Lokeren-trainer Peter Maes toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium