Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Brugge zitten ze met een ei in hun broek”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Vorige week liep het nog mis, tegen Moeskroen lukte het wel: Antwerp zette zijn dominantie om in punten. Als je 23 doelpoging­en krijgt en niet scoort, zoals tegen Kortrijk, dan is dat gewoon pech. Meer niet. Volgens mij heeft dat niets te maken met psychologi­e. Ik geloof maar weinig van wat Jef Brouwers daar allemaal over verkondigd­e in deze krant, maar misschien ben ik wat van de oude stempel. Denk je dat Antwerp tegen Moeskroen wél kon scoren omdat ze er deze week over gepraat hebben?”

“De 7 op 9 van de Great Old is alleszins schitteren­d. In drie matchen, waarvan twee keer op verplaatsi­ng, geen enkele tegengoal. In Brugge zitten ze met een ei in hun broek om naar een kolkende Bosuil te komen. Je kan voor of tegen het systeem van Bölöni zijn, maar het werkt wel. Vorige week speelde Rodrigues de pannen van het dak, tegen Moeskroen zat hij gewoon op de bank. Bölöni rekent op een goede organisati­e en als er dan één bal goed valt, win je. De Antwerp-supporters winnen misschien liever met 4-3 dan met 1-0, maar de coach kiest voor resultaat. En hij krijgt gelijk.”

“Daardoor zal het Antwerp-bestuur nu misschien kiezen voor één of twee gerichte versterkin­gen in plaats van de oorspronke­lijke vier of vijf. En terecht. Het geraamte staat er, iedereen weet wat hij moet doen. Eventuele nieuwkomer­s moeten dus in het systeem passen en 90 minuten hun mouwen willen opstropen. Na de winterstop vorig jaar deden de nieuweling­en de ploeg ook niet per se beter lieten draaien. Je hebt geen kern van 35 nodig. Achttien volwaardig­e spelers is genoeg voor dit Antwerp.”

“In Mechelen hadden ze wel van meer gedroomd dan die twee draws, zeker gezien hun potentieel. Nu mag er thuis tegen Lommel eigenlijk niets meer mislopen. Dat moet een referentie­match worden om hun status van titelfavor­iet kracht bij te zetten. Maar voor elke tegenstand­er is het tegen Malinwa de match van het jaar. Bovendien is Lommel in de winning

mood, dus simpel wordt dat zeker niet. Maar ook de concurrent­ie laat punten liggen, met Beerschot Wilrijk voorop. Ongeloofli­jk eigenlijk, want ze voetballen bij vlagen geweldig. Dante Vanzeir staat misschien wel symbool voor dit Beerschot. Geweldig spelen, net niet genoeg afmaken en na 70 minuten gaat de kaars uit.”

“In drie matchen, waarvan twee keer op verplaatsi­ng, geen énkele tegengoal. De 7 op 9 van de Great Old is schitteren­d.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium