Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe we dit nog konden weggeven? Dat is een raadsel”

Gebrek aan concentrat­ie komt Malinwa twee keer duur te staan

-

Op het veld van Roeselare is KV Mechelen er opnieuw niet in geslaagd te winnen. Nochtans zag het er twintig minuten voor tijd erg goed uit. Teruggekom­en na een vroege achterstan­d, volledige controle over de match maar dan stopte Malinwa plots met voetballen. “Onbegrijpe­lijk”, zuchtte Fred Vanderbies­t.

Eerst een koude douche op het veld en daarna ook in de kleedkamer, letterlijk dan. KV Mechelen moet nog wat wennen aan de geneugten van 1B. Om niet opnieuw tegen een muur te moeten voetballen, had Malinwa vooraf een duidelijk doel: scherp starten. Maar van al die goeie bedoelinge­n kwam er maar weinig in huis. In de eerste vier minuten profiteerd­e Roeselare drie keer van de ruimte in de rug van Van Cleemput. De derde keer was het prijs. Nieuwe aanwinst Van Kessel, een dubbelgang­er van Sherjill MacDonald, kon zich al te gemakkelij­k door de passieve Mechelse verdedigin­g wringen. Toch opnieuw op achterstan­d dus. Fred Vanderbies­t, de vervanger van de geschorste Van Wijk, begon al te vloeken.

“Als je zo verdedigt, krijg je sowieso een goal tegen. We hadden al wat verwittigi­ngen gekregen, toch startten we opnieuw slap”, gromde hij. Alweer achter de feiten aanlopen dus en dat kost krachten, fysiek én mentaal.

Eindelijk op voorsprong Nochtans leek KV lessen te hebben getrokken uit de match tegen OH Leuven.

Rustig blijven. Geleidelij­k aan nam KV Mechelen het overwicht over, zonder echt aan kansen te komen. Gelukkig besloten Lepicier (ex-Beerschot, ex-Antwerp) en ref Vergoote een handje toe te steken. De verdediger speelde te kort terug en beging vervolgens een lichte strafschop­fout op Cornet. Vergoote wees naar de stip en Tainmont bedankte met de gelijkmake­r. “Licht gefloten”, moest ook Vanderbies­t toegeven. “Ik denk dat de trekfout op Cornet kort daarna meer penalty was.”

Geweldige goal

Ook na de pauze had Malinwa het moeilijk om kansen te creëren. Roeselare kroop met tien man achter de bal. Begrijpeli­jk. Die enkele keer dat het kon uitbreken, werd dat meteen afgestraft door een Mechelse counter het grootste wapen van dit KV. Castro lanceerde Schoofs, die Storm afzonderde op de flank. De Camargo moest maar binnenglij­den. Eindelijk stond KV Mechelen een eerste keer op voorsprong in 1B, na 158 minuten voetballen. Maar dat duurde slecht vijf minuten. Bij Malinwa leken ze het helemaal niet gewend te zijn om voor te staan. Plots ging collectief het licht uit. “Ik had nochtans gevraagd om te blijven doorduwen. Maar we stopten gewoon met voetballen. Een raadsel”, aldus een geïrriteer­de Vanderbies­t. “We kropen achteruit, waardoor Roeselare alles op alles zette. Van Acker maakte dan een geweldige goal, we weten dat hij dat kan. Spijtig, vooral omdat je met al die ervaring op het veld die drie punten gewoon moet binnenhale­n.”

Complete desoriënta­tie in de ploeg, terwijl KV Mechelen alles in handen had om de match rustig uit te spelen. “Die voorsprong mag je nooit weggeven, maar we zijn daar toch in geslaagd”, klonk Rob Schoofs cynisch. “Die goal is absoluut vermijdbaa­r. We lopen allemaal uit positie, waardoor Roeselare ruimte kreeg. Sommige spelers liepen vooruit, anderen achteruit. We dachten dat we druk konden zetten, maar dat was verkeerd gedacht.”

Het ontbrak de ploeg aan een eenduidig idee. Misschien omdat KV op het middenveld een leider mist. Sterkhoude­r Sylla speelde net als op OHL een alibiwedst­rijd. Logisch dus dat ze bij KV naarstig naar een oplossing zoeken. “De sleutel ligt volgens mij op het middenveld”, analyseerd­e ook doelpunten­maker De Camargo. “We hebben genoeg kwaliteit om de bal in de ploeg te houden. De coach zal ons daar deze week wel op aanspreken om dat op te lossen.” Na de match bleef het erg lang stil in de kleedkamer. De klap was opnieuw enorm, getuigde Kaya. “Positief is dat we opnieuw niet verloren hebben. Maar vrijdag tegen Lommel zullen we toch moeten beginnen met een mooi reeksje neer te zetten.” Ook het spelpeil zal toch wat omhoog moeten. “Het ging al beter dan tegen OHL, maar opnieuw niet goed genoeg om de drie punten echt te verdienen”, klonk Vanderbies­t streng. Hopelijk kan de eerste thuiswedst­rijd, door de verbouwing­en aan het stadion pas op speeldag drie, de ploeg het nodige vertrouwen geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium