Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een nieuwe spits? Nee, ik loop alleen wat slimmer”

-

Twee wedstrijde­n, drie doelpunten. De teller van Jens Naessens dikt goed aan in het competitie­begin. Bob Peeters loofde na de eerste wedstrijd de metamorfos­e van zijn spits. De aanvaller blijft er rustig onder, maar is ook ambitieus. “Zonder blessures moet ik meer doelpunten maken dan vorig seizoen.”

Het eerste halfuur op het Kiel hadden zijn ploegmaats hem nauwelijks kunnen bereiken, maar bij een perfect gemeten vrije trap van Nicolas Rommens was het wel raak. Naessens glipte voor zijn tegenstand­er en knikte het leer in de verste hoek voorbij Mike Vanhamel. De derde treffer van het prille seizoen al. Allemaal even mooi. Drie keer overhoeks, een voorlopige constante in zijn torinstinc­t. Als hij zo blijft verder doen, zal er wel eentje bij zijn dat aanspraak maakt op ‘Doelpunt van het Seizoen’.

Naessens lacht. “Het waren echte spitsengoa­ls”, geniet de Oost-Vlaming na. “En ook twee keer met het hoofd. Dat is allemaal goed voor het vertrouwen. Ik ben blij dat ik zo aan het seizoen kan beginnen.”

Na de winst op de eerste speeldag tegen Roeselare zette Bob Peeters zijn speler nog in de vitrine. “Ik heb dit seizoen een veel scherpere Naessens gezien dan toen ik hier aankwam”, sprak de voormalige Rode Duivel. Naessens relativeer­t: “Ik ben nog altijd dezelfde spits als vroeger. Ik ben altijd een harde werker geweest die veel meters loopt. Nu loop ik nog steeds even veel, alleen speel ik nu in een ander systeem. Misschien loop ik nu wel wat slimmer.”

Een gevecht of discussie over zijn takenpakke­t is er niet geweest, sust Naessens. “Dat is allemaal een beetje opgeblazen. De trainer hamert wel veel op de manier van druk zetten en doet dat tot we zijn opdracht perfect uitvoeren. En op training oefenen we elke dag op die looplijnen en aanvalspat­ronen. Na een tijdje zit dat er dan ook helemaal ingebakken. Soms is het moeilijk om vol te houden, maar op termijn zullen we daardoor alleen nog maar sterker worden.”

Met drie doelpunten voert Naessens na twee speeldagen de topschutte­rsstand in de Proximus League aan. Een persoonlij­ke ambitie? “Ik ben toch al goed op weg (lacht).

De weg is nog lang. Vorig jaar begon ik ook niet slecht aan het seizoen (vijf doelpunten

in zes wedstrijde­n, red.), maar toen scoorde ik geen drie keer in de eerste twee matchen. Die bonus heb ik nu wel al op zak. Als ik dit seizoen blessurevr­ij kan blijven, dan moet ik zeker meer doelpunten kunnen maken dan vorig jaar. En als ploeg is het mooi om dat record van vijftien ongeslagen wedstrijde­n te evenaren. Onze ambitie blijft gewoon de top vier, maar nu krijgen we wel een mooie kans om lang mee te doen in de eerste periode.”

 ??  ?? Jens Naessens is na twee speeldagen de topschutte­r in 1B.
Jens Naessens is na twee speeldagen de topschutte­r in 1B.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium