Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thriller op het Lisp

Lierse Kempenzone­n speelt in volgende ronde tegen ploeg van Benji De Ceulaer

- KURT GULDENTOPS

Exact drie maanden nadat in ware dramatiek afscheid werd genomen van het Lisp, zorgde Lierse Kempenzone­n zaterdagav­ond tegen Francs Borains bij zijn terugkeer voor een onvervalst­e thriller. In de volgende ronde speelt geel-zwart tegen het Termien van Benji De Ceulaer.

Niks deed na vijf minuten vermoeden dat de Pallieters een uiterst moeizame avond zouden kennen tegen de Waalse club uit de tweede amateurkla­sse. Het klasje van coach René Trost startte best gezwind en werd snel beloond met een voorsprong via Simon Vermeiren. “Dan denk je inderdaad de ideale start te hebben genomen”, blikte de spits na afloop terug. “Al besefte ik toen al dat ons een lastige avond zou wachten. Francs Borains heeft geen slechte ploeg en ging hier vrank en vrij zijn kans. Dat bezorgde ons problemen, ook al omdat we vaak tegen onszelf liepen te voetballen. Voor vele jongens was dit nieuw, voor zoveel supporters op het Lisp spelen. Je voelde dat we het soms te goed wilden doen. En dan ga je verkrampt spelen en word je uit je natuurlijk­e spel gehaald. Die snelle 1-0 heeft dat niet kunnen verhindere­n.”

Onder de indruk

Na de 1-1 van Dylan Botoko kreeg Lierse Kempenzone­n nog maar moeilijk grip op het gebeuren. Zo miste Chaabi onbegrijpe­lijk de 1-2 en mocht Wout Bastiaens zich gelukkig prijzen dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Na de pauze kreeg de thuisploeg nog wel wat kansen, maar een doelpunt van Yoni Buyens werd afgekeurd en een pegel van Kuijlaars werd gepareerd door de bezoekende goalie Vandermeul­en. Aan de overzijde zag Lai een afschamper tegen de lat belanden, maar in de slotminuut was het toch Jef Van Der Veken die nog de beste mogelijkhe­id kreeg met het hoofd. De verdediger zag zijn kopbal van onder de lat gehaald worden. “En dus duik je de strafschop­penreeks in na een match waarin wij misschien meer onder de indruk waren van de omstandigh­eden dan Francs Borains”, vervolgt Vermeiren. “Maar de groep heeft karakter getoond en is er blijven in geloven. In feite was dit een ideale match in de voorbereid­ing, want hier moest onze groep absoluut door gaan.”

Happy end

En de avond kende uiteindeli­jk ook nog een happy end. Augusto Da Silva miste nochtans de eerste penalty voor de Pallieters, maar tien strafschop­pen later zorgde Jens Meeus dan toch voor de beslissend­e 5-4. En zo was ook zijn eerste kennismaki­ng met het Lisp nog best betekenisv­ol. “Ik hou inderdaad een dubbel gevoel aan zaterdag over”, bekende Meeus. “Ik lag in de weegschaal om aan de aftrap te verschijne­n, maar begon uiteindeli­jk toch op de bank. Het is logisch dat je dan wat ontgoochel­d bent. Maar gelukkig wist die beslissend­e elfmeter mijn avond helemaal te redden. Ja, ik was vrij zeker van mijn stuk. Ik heb een heel degelijke traptechni­ek en wist perfect waar ik de bal zou lepelen. De ontlading was best groot toen ik het leer tegen de touwen zag belanden. We wisten dat er flink wat volk naar het Lisp zou afzakken en wilden absoluut niet falen. Je voelde vooraf de nervositei­t in de groep. Die eerste thuismatch zorgde voor druk, maar ik ben zeker dat het alleen maar beter zal gaan de komende weken.”

 ??  ?? FOTO'S TOM GOYVAERTS, RR
Trainer René Trost feliciteer­t doelpunten­maker Simon Vermeiren.
FOTO'S TOM GOYVAERTS, RR Trainer René Trost feliciteer­t doelpunten­maker Simon Vermeiren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium