Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu mikken naar olympische primeur op Tokio 2020

- (bow)

Marten Van Riel, Claire Michel, Jelle Geens en Valerie Barthelemy schonken ons land zaterdag een nieuwe bronzen triatlonme­daille in de gemengde estafette. De Belgian Hammers mikken nu voluit op de Olympische Spelen in Tokio 2020, waar deze discipline voor het eerst op het menu staat.

Een team in de gemengde estafette bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, die elkaar aflossen nadat ze telkens een superkorte triatlon (300 meter zwemmen, 6 km fietsen en 1.600 meter lopen) af leggen. Zaterdag werkte slotloper Van Riel het voorbereid­ende werk van Michel, Geens en Barthelemy glansrijk af, wat brons opleverde na Frankrijk en Zwitserlan­d.

Van Riel, die vrijdag al individuee­l brons had gepakt, sukkelt met een voetblessu­re en besliste pas zaterdagmi­ddag dat hij zou starten. “Niemand heeft druk op mij gelegd, maar zonder mij hadden we geen kans op een medaildema­rrage le”, zegt de 25-jarige Wuustwezel­aar. “Maar deze medaille is zelfs mooier dan mijn individuel­e medaille omdat we ze samen als een team hebben behaald.”

De Belgian Hammers – “Het laatste wat onze coach voor elke wedstrijd zegt, is Hammer

Down! Vandaar onze naam”, verklaart Van Riel – willen zich nu als team kwalificer­en voor de Spelen in Tokio.

Doel: top zeven

Daarvoor moeten ze op 14 mei 2020 in de top zeven van de wereld staan. “We stonden tiende na een knappe vierde plaats in de Wereldbeke­r van Edmonton”, zegt bondscoach Nick Baelus. “Nu verzamelen we opnieuw veel punten. De overige moeten we sprokkelen op de Wereldbeke­rs. Wie de top zeven niet haalt, heeft nog een herkansing via een test event. Als we ons met het team plaatsen, mogen we meteen met vier triatleten naar Tokio en die mogen dan ook individuee­l deelnemen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium