Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Italiaanse topsprinte­r Viviani is vandaag trekpleist­er in Wilrijk

-

Met Elia Viviani wisten de organisato­ren van Wilrijk een absolute vedette te strikken voor hun dernycrite­rium vandaag op en rond de Bist. Exclusief voor de geitengeme­ente, het is de enige keer dat de Italiaan in ons land een criterium rijdt.

De sprinter van Quick-Step Floors doet het uitstekend in zijn eerste jaar bij Lefevere. In de Giro promoveerd­e hij zich tot spurtkonin­g door vier ritten te winnen, de Italiaan won ook de Driedaagse van De Panne en werd tweede in Gent - Wevelgem. Op het EK in Glasgow pakte hij onlangs op de piste nog een zilveren medaille in het omnium. In het najaar wordt nog een en ander verwacht van hem. Hij kan in Wilrijk alvast rekenen op Iljo Keisse. Zijn 35-jarige ploegmaat miste het BK en de Tour door een longvlieso­ntsteking en is hongerig om weer in competitie uit te komen. Als geen ander beheerst de Oost-Vlaming trouwens het rijden achter derny’s.

Met Jurgen Roelandts en Dylan Teuns krijgen ze twee sterke renners van BMC tegenover zich. Teuns schitterde vorig jaar rond deze tijd door achtereenv­olgens de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway te winnen. Dit jaar loopt het iets minder, al kan hij met twee tweede plaatsen en een vijfde plaats in de eindstand van de pas afgelopen Ronde van Polen weer mooie resultaten voorleggen. Ook hij rijdt in Wilrijk wellicht zijn enige criterium.

Jurgen Roelandts heeft eveneens de Ronde van Polen in de benen. De Brabander brak er niet echt potten maar de winnaar van Gullegem Koerse, ook mooi vijfde in Milaan Sanremo, hoopt zijn seizoen nog op te frissen in het najaar in wat zijn laatste weken aan de zijde van Van Avermaet worden.

Met Marcus Burghardt komt nog een fraaie naam aan de start. De oersterke ex-kampioen van Duitsland - gewezen winnaar van Gent Wevelgem - rijdt zich tegenwoord­ig uit de naad voor kopman Peter Sagan. Vandaag mag hij zijn eigen kans gaan. Jelle Vanendert en Toon Aerts vervolledi­gen het profbestan­d, terwijl met Alfdan De Decker en Maxim Pirard twee stagiair-profs (bij Wanty-Groupe Gobert en Bahrein-Merida) hun opwachting maken, naast enkele streekrenn­ers.

De dernykoers over 100km start om 19.00u aan café ‘t Spant. De finish is in de Heistraat.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Viviani in Glasgow.
FOTO EPA-EFE Viviani in Glasgow.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium