Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aan de rust hadden we 7-0 kunnen achterstaa­n”

Ternesse van coach Sven Eeraerts krijgt pak voor de broek van Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom heeft zijn eerste bekerklus vlot overleefd. Met halfweg al een 4-0-tussenstan­d op het bord was de tweede helft tegen Ternesse een maat voor niets. De Steenbakke­rs wonnen uiteindeli­jk met 5-2 en bekeren komend weekend tegen Sint-Niklaas.

Ex-Bomenaar Wesley Snoeys had in onze zaterdaged­itie nog de hoop uitgesprok­en om niet op een pandoering te lopen van zijn ex-club. Maar helaas, in een wervelende eerste periode scoorde Rupel Boom liefst vier keer en trof het ook nog eens paal en lat. Na tien minuten hadden Schaessens en Hens al voor 2-0 gezorgd. Ternesse kreeg geen poot aan de grond en had geluk dat Laureys en Hens paal en lat troffen. Toch stond het aan de rust 4-0 dankzij goals van Walen De Keyser en Augustynen.

“We hebben een schitteren­de eerste helft gespeeld”, sprak technisch directeur Urbain Spaenhoven. “We legden Ternesse een verschroei­end tempo op. Ik zag veel vlotte combinatie­s en mooie aanvallen. Dat we na rust wat gas terugnamen, is logisch. Jammer dat je dan twee goals moet slikken, maar ik ga niet te veel mopperen na een 5-2 zege. Ik zie dat veel reeksgenot­en verlenging­en of strafschop­pen nodig hadden tegen ploegen uit een lagere reeks. Dan springt onze overwinnin­g er toch wat uit.”

Sven Eeraerts was minder tevreden. De coach van Ternesse was twee jaar terug nog assistent van Spaenhoven bij Rupel Boom en stond halfweg met rode kaken.

“Het is niet omdat je twee reeksen lager speelt dat je je zo moet laten doen”, aldus Eeraerts. “Als Rupel Boom zijn kansen afmaakt, staan we aan de rust 7-0 achter. Ik heb me dan ook behoorlijk boos gemaakt tijdens de pauze. Dit kon echt niet. Na de rust was het beter, al zal dat ook deels komen omdat Rupel Boom het tempo liet zakken.”

In de volgende ronde treft Rupel Boom nu Sint-Niklaas. “We speelden nog maar net een oefenmatch tegen elkaar”, aldus Spaenhoven. “Woensdag wonnen we daar met 0-5, maar dat is geen garantie dat het nu weer zo vlot zal gaan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Vreugde bij de spelers van Rupel Boom na de vlotte bekerzege tegen Ternesse.
FOTO GOYVAERTS Vreugde bij de spelers van Rupel Boom na de vlotte bekerzege tegen Ternesse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium