Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jens Van Looveren pakt voor eigen volk mooiste zege uit zijn carrière

- (basp)

Wuustwezel boven in de Sterke Peertriatl­on! Voor eigen volk boekte Jens Van Looveren zaterdag de mooiste triatlonze­ge uit zijn carrière. Bij de vrouwen overklaste de amper 16-jarige Nederlands­e Shirin Van Anrooij de tegenstand.

Een verrassend­e winnaar kreeg de Sterke Peertriatl­on dus. Want nee, niet veel kenners hadden Jens Van Looveren vooraf als winnaar getipt.

Na een beresterke beurt op de fiets dook de Wuustwezel­aar als eerste de wisselzone in. Het thuispubli­ek schreeuwde hem naar de overwinnin­g. Na een kleine 57 minuten was de buit voor Van Looveren binnen.

Voor zijn coach Marc Herremans was de zege iets minder verrassend. “Jens traint mee met onze groep. We wisten dat hij in vorm zat”, zegt Herremans. “Vorig weekend had hij ook al gewonnen in Rijkevorse­l. We wisten dat, als hij op kop aan het lopen kon beginnen, hij altijd kans zou maken. Natuurlijk was hij dolgelukki­g. De foto’s van hem aan de finish spreken boekdelen. Het geluk straalt van zijn gezicht. Voor hem is het een onwaarschi­jnlijk iets: winnen in eigen dorp voor al die supporters. Fantastisc­h.”

Goetstouwe­rs valt uit

Topfavorie­t Stenn Goetstouwe­rs werd uiteindeli­jk de grote pechvogel. Hij viel door een zware val.

Herremans: “Stenn hield er een dubbele sleutelbee­nbreuk aan over en mag een kruis maken over de rest van zijn seizoen. Hij kent een onwaarschi­jnlijk pechjaar. Doodjammer.”

Bert Jammaer, een andere podiumkand­idaat, reed lek in het fietsen.

Bij de vrouwen kaapte het Nederlands­e talent Shirin Van Anrooij de zege weg. Lopen, mountainbi­ken, duatlon, veldrijden, triatlon. In iedere sport blinkt ze uit.

“Ze is een manusje-van-alles”, zegt haar coach Marc Herremans. “Ze zwom voor haar doen sterk, fietste de tegenstand op een hoopje en klokte dan nog even de snelste looptijd. Als 16-jarige snotneus werd ze 22ste in totaal. Donderdag stel ik in Loenhout mijn nieuwe veldritplo­eg voor die we speciaal voor haar hebben opgericht, zodat ze het veldrijden - wat ze heel graag doet - kan blijven combineren met triatlon.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium