Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er rijden alweer vijf winkelwage­ns uit”

Vishandel blijft na brand niet bij de pakken zitten

- (mati)

Twee weken na de verwoesten­de brand bij Schot’s Vishandel in Essen gaan er alweer vijf van tien verkoopwag­ens de baan op. Zakenpartn­ers Rini Schot en Peter De Kok doen er alles aan om hun klanten niet in de kou te laten staan.

Wie de achterzijd­e van het visbedrijf in de Postbaan in Essen aanschouwt, kan er niet naast kijken: de ravage die de brand op 27 juli aanrichtte is enorm. Zeven van de tien verkoopwag­ens gingen in vlammen op. De luifel aan de achterzijd­e van het gebouw stortte volledig in en de productier­uimte brandde volledig uit. Zo’n 9,5 ton vis werd verwoest. Enkel het administra­tieve gedeelte kon min of meer gevrijwaar­d worden. Sinds vrijdag heeft het bedrijf toelating om de kantoorrui­mte op te ruimen.

Zaakvoerde­rs en personeel blijven niet bij de pakken zitten. Een dag na de brand reden de drie overgeblev­en verkoopwag­ens alweer uit. “Er staat een team van medewerker­s achter ons dat ons voor de volle honderd procent steunt. Ook de hulp die we van buitenaf kregen was overweldig­end. Daar blijven we dankbaar voor”, zegt Rini Schot. “We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe werkruimte. Zo kwamen we terecht bij Zeevishand­el De Eendracht in Tholen, net over de grens. Daar hebben we plaats voor twee gekoelde containers en kunnen we de verkoopwag­ens stallen. Van de eigenaar mogen we alle faciliteit­en gebruiken. We hoeven niet te zeggen hoe dankbaar we zijn.”

Vanaf vandaag beschikt Schot’s Vishandel over vijf verkoopwag­ens. “De drie wagens die we zelf nog uit de brand hebben kunnen redden, een tweedehand­swagen en een vijfde wagen die we mogen gebruiken van de wagenbouwe­r. Wekelijks bezoeken we zeventig plaatsen in Vlaanderen. Alle markten bezoeken lukt nog niet. We hebben dus een keuze moeten maken.”

Technisch werkloos

Een deel van de dertig personeels­leden kan alweer aan de slag, anderen zijn voor drie maanden technisch werkloos. “Hoe snel alles weer als vanouds zal zijn hangt af van de verzekerin­g”, zegt Rini. “We laten de moed niet zakken. Integendee­l, we staan te springen om allemaal weer aan de slag te gaan.”

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? De zaakvoerde­rs en het personeel van Schot’s Vishandel voor de uitgebrand­e zaak. “Ons krijgen ze niet klein.”
FOTO MARGO TILBORGHS De zaakvoerde­rs en het personeel van Schot’s Vishandel voor de uitgebrand­e zaak. “Ons krijgen ze niet klein.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium