Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik mag, dan kom ik volgend jaar terug”

S-Plus maakt hartenwens van rusthuisbe­woonster Nicole (80) waar met eerste festivalbe­zoek

-

De Antilliaan­se Feesten moesten zaterdagav­ond het bordje ‘uitverkoch­t’ bovenhalen. Een opvallende bezoeker bij die 35.000 festivalga­ngers was Nicole Beerens. De 80-jarige Turnhoutse verblijft in woonzorgce­ntrum De Wending. Ze ging zaterdag met haar kinderen naar het festival in Minderhout (Hoogstrate­n).

Of Nicole de oudste bezoeker is van de Antilliaan­se Feesten 2018 kan niemand met zekerheid zeggen. Maar de organisati­e beloonde haar komst wel met een aantal drank- en eetbonnen. Nog voor het eerste optreden, heeft ze er duidelijk al zin in. “Ik heb tegen de mensen van het rusthuis gezegd dat ik niet vroeg thuis ga zijn”, lacht Nicole. “Meestal ga ik rond 22u slapen, maar vanavond niet. Het optreden van Daddy Yankee wil ik zeker nog zien. Ze mogen mij hier elke dag komen afzetten. Op televisie zie ik elke zomer beelden van muziekfest­ivals. Ik kom graag onder de mensen, dus is het altijd een droom geweest om zelf eens een festival te bezoeken. Dat had ik nog nooit gedaan. Mijn eerste indruk is zoals ik het verwacht had. Maar staan die tenten hier altijd?”

Nicoles zoon Geert Bernaerts legt haar uit dat die over enkele dagen weg zijn en er nadien weer koeien of paarden over het gras lopen. “Voor ons is het ook de eerste keer dat we naar de Antilliaan­se Feesten komen”, vertelt Geert. “Zonder mama was het er misschien nooit van gekomen.”

Spiegelten­t

Nicole zit in een rolstoel, maar tijdens het optreden van Gentz op het hoofdpodiu­m gaat ze met de hulp van dochter Birgitte even rechtstaan om te dansen. Even later spreekt een man in opvallend wit kostuum haar aan om met hem te dansen. “Dit is ongeloofli­jk”, zegt Nicole. “Als ik wat jonger was, dan zou ik hier de hele avond en nacht bewegen op het ritme van de muziek. Het concert was heel goed. Thuis luister ik meestal naar andere dingen, maar ik kan de Caraïbisch­e muziek wel appreciëre­n. Dit moet ik zeker vertellen aan mijn kleinzoon, die dj is.”

De volgende halte van het bezoek is de spiegelten­t, die dit weekend Palacio de la Salsa heet. Nicole geniet van hoe de mensen zich uitleven op de volle dansvloer. Daarna is het tijd voor een exotische maaltijd. “Voor mij graag een Thais gerecht”, zegt Nicole tegen haar kinderen en schoondoch­ter. “Ik ben al enkele keren in Thailand geweest. Het eten is daar heel lekker. Dit smaakt ook goed, al had het wel een beetje warmer mogen zijn.”

Voor de meesten is een bezoek aan de Antilliaan­se Feesten niet compleet zonder een of meer cocktails, maar daar past Nicole toch voor. Even voor 1u stapt Daddy Yankee op het hoofdpodiu­m. Terwijl haar leeftijdsg­enoten al liggen te slapen, hoort Nicole tussen het talrijke publiek de Puerto Ricaanse ster zijn recente hit

Dura zingen. “Een onvergetel­ijke avond”, besluit Nicole. “Als ik mag, dan kom ik volgend jaar terug.”

Geen Tomorrowla­nd

Nicole en haar familie hebben het bezoek te danken aan S-Plus, de seniorenwe­rking van De Voorzorg. “Een van onze projecten is Hartenwens”, zegt Veerle Eyckmans van S-Plus. “We vragen aan rusthuisbe­woners wat ze echt nog eens graag willen doen. We proberen jaarlijks een tiental wensen te vervullen en de familie erbij te betrekken. Het is de eerste keer dat iemand kiest om naar een festival te gaan. Nicole had voor Tomorrowla­nd gekozen, maar dat paste helaas niet in ons budget. Ze heeft van de Antilliaan­se Feesten genoten en dat is voor ons het belangrijk­ste.”

 ?? FOTO'S KOEN FASSEUR ?? Nicole wordt ten dans gevraagd. En die kans laat ze niet liggen. Rolstoel of niet.
FOTO'S KOEN FASSEUR Nicole wordt ten dans gevraagd. En die kans laat ze niet liggen. Rolstoel of niet.
 ??  ?? De organisati­e verrast Nicole met eet- en drankbonne­n.
De organisati­e verrast Nicole met eet- en drankbonne­n.
 ??  ?? Even Thais eten. “Lekker, maar het mocht wat warmer zijn.”
Even Thais eten. “Lekker, maar het mocht wat warmer zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium