Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De ploeg had deze punten echt nodig”

- ...(stdr)

Antwerp leek zich de tanden stuk te bijten op een steriel voetballen­d en inspiratie­loos Moeskroen. De Great Old was de enige ploeg met halve én hele kansen, maar de brilscore leek in de maak. Tot de vrijstaand­e William Owusu - wéér hij - tien minuten voor tijd de 0-1 mocht binnenkopp­en. Le Canonnier in extase door de bezoekende supporters, de 7 op 9 een feit. En Owusu? Die bleef zijn bescheiden zelve: “Mijn sterkte? Nooit opgeven.”

William Owusu lijkt alleen maar belangrijk­e goals te maken. Elf van zijn dertien competitie­doelpunten van vorig seizoen leverden rechtstree­ks puntenwins­t op. En in de jaargang 20182019 gaat hij op dat elan verder. In Moeskroen zorgde hij tien minuten voor tijd voor het enige Antwerpdoe­lpunt. Als de nood het hoogst is, is Owusu nabij.

Hij speelde opnieuw niet zijn beste wedstrijd, maar Bölöni weet intussen waarom hij Owusu altijd laat staan. “William is de topschutte­r, dus onze beste garantie op doelpunten”, zegt de Roemeense coach. Het is niet toevallig dat Owusu – naast regisseur Hairemans en aanvoerder Haroun – nog één van de drie overblijve­rs is uit de kampioenen­ploeg.

“2-0 tegen Club is niet genoeg”

Zoals steeds stond Owusu breed te lachen na de match. “Uiteraard speel ik liever tegen clubs als Anderlecht en Club Brugge, maar het zijn de lastige wedstijden tegen ploegen als Moeskroen of Lokeren die je echt moet winnen. We hadden de punten nodig, dat wisten we ook. De coach had ervoor gewaarschu­wd dat die ene goal scoren erg moeilijk zou zijn. Dit soort wedstrijde­n bepalen of je bovenin kan blijven of niet, dit zijn ploegen die weinig laten voetballen. Grote ploegen laten dat wel toe”, wist de Ghanees, die nooit de beste voetballer zal worden maar voor Antwerp o zo belangrijk is: de juiste mentalitei­t, rust ook, en een neus voor (beslissend­e) goals. Zeker niet voor het eerst dus, denk maar aan de confrontat­ies met Beerschot Wilrijk vorig seizoen.

“Ik werk hard, ook op verdedigen­d vlak. De coach verwacht veel van me. Als aanvallers zijn wij voor hem de eerste verdediger­s. Niet altijd makkelijk, maar we moeten samenwerke­n om ons doel te bereiken.”

Op de korte termijn wacht de komst van Club Brugge, komende zondag. Als dat geen doel is!

“Al na de thuismatch tegen Kortrijk dachten we eraan. Maar die zeven punten geven ons vertrouwen. Interessan­te match, ik kijk er al naar uit. Die late 2-2 van vorig seizoen? Pijnlijk en frustreren­d, en nadien kregen we het lastig om thuis te winnen. Maar nu weten we: 2-0 is dus niet genoeg.”

En dus zal Owusu er ook zondag tot in de allerlaats­te seconde voor gaan. Die mentalitei­t dus

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium