Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die 1-1 voelt aan als een nederlaag”

- KOEN FRANS

“Net als vorige week voelt dit gelijkspel aan als een nederlaag. Met het geleverde spel is 2 op 6 veel te weinig”, klonk het bij Stijn Vreven na afloop van het billijke puntendeli­ng tegen Westerlo. De coach van Beerschot Wilrijk heeft gelijk. Een gebrek aan efficiënti­e en enkele individuel­e fouten hielden de Mannekes van wat ze eigenlijk hadden verdiend: 6 op 6.

Even terug naar vorige week zondag. Beerschot Wilrijk tikte Tubeke 45 minuten lang van de mat. Door een blunder van Mike Vanhamel en een gebrek aan efficiënti­e stond het halfweg 1-3 in plaats van 0-4 of 0-5. Tot een kwartier voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht. Tot Denis Prychynenk­o, de rots in de branding in het hart van de Beerschot-defensie, plots uitviel met een kramp en Vanhamel voor een tweede keer faliekant in de fout ging. In de extra tijd sleepte Tubeke, zomaar uit het niets, nog een puntje uit de brand.

Het ongeloof om zoveel tegenslag werd doorheen de week omgezet in een enorme drang om voor eigen volk de puntjes op de i te zetten. Maar kijk, de geschieden­is herhaalde zich. Beerschot Wilrijk domineerde vrijdag tegen Westerlo en had altijd met een voorsprong moeten gaan rusten. Een ijzersterk­e Koen Van Langendonc­k, een domme rode kaart en een lepe tegenstand­er

zorgden ervoor dat Beerschot Wilrijk voor de tweede week op een rij gelijk speelde. En dan ging er nog een schwalbe vooraf aan de vrijschop waaruit Westerlo scoorde. “Ik begrijp maar al te goed dat alles draait om het resultaat, maar wij hadden andermaal de beste kansen en door een individuel­e fout maakten we het onszelf opnieuw lastig”, zei Stijn Vreven. “Wij pakken een rode kaart, terwijl die speler van Westerlo eigenlijk rood verdiende. Brogno werd eerst zelf geslagen en reageerde daarop. Westerlo heeft in de hele partij één vrijschop binnen gekopt en verder niets gecreëerd. Zelfs niet in de tweede helft, toen ze met een mannetje meer op het veld stonden. Maar toch viel het resultaat weer tegen. Ook dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag. Ik ben heel ontgoochel­d met die twee op zes. We hadden meer verdiend.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium