Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Parcours is ideaal voor dernykoers”

Pauwel Verhulst start al voor de vijfde opeenvolge­nde keer in Wilrijk

- (kle)

Met onder meer Elia Viviani, Dylan Teuns, Iljo Keisse, Jurgen Roelandts en Marcus Burghardt wist organisato­r Guy Vervoort enkele mooi namen te strikken voor de Jaarmarktp­rijs van vandaag in Wilrijk. Toch is er met onder anderen Pauwel Verhulst, ex-inwoner van Wilrijk, ook aandacht voor de streekrenn­ers.

“Het zal maandag voor de vijfde keer zijn dat ik start in Wilrijk”, vertelt de 25-jarige renner van Baguet-MIBA-Indulek-Derito. “Met veel plezier trouwens, ik rij graag achter de derny. Voor een overwinnin­g kom ik niet in aanmerking, daarvoor is de tegenstand van een veel te hoog niveau. Ik ben al heel blij dat ik een wedstrijd kan rijden met toppers als Dylan Teuns, Jurgen Roelandts en zeker de Italiaanse sprinter Elia Viviani. In Wilrijk hebben ze ook een parcours waarop je echt snelheid kan maken achter de motor. Zeker nu ze een strook kasseien geschrapt hebben. Zalig vind ik dat. Ik herinner me dat we vorig jaar in de finale snelheden van rond de zestig kilometer per uur haalden. Op het criterium in Antwerpen is dat bijvoorbee­ld niet mogelijk. Ik geef wel toe: ik heb moeten leren om zo dicht mogelijk achter die derny aan te zitten. In het begin had ik dat niet zo goed onder de knie, maar nu gaat dat al pakken beter. Zo’n honderd kilometer achter de derny rijden is zo de perfecte training.”

Naast Pauwel Verhulst staan er in Wilrijk nog enkele andere streekrenn­ers aan de start. Onder meer Gerry Druyts en Alfdan De Decker zijn van de partij. De renner van het belofte-team van Lotto-Soudal is sinds begin augustus actief als stagiair-prof bij het team van Wanty-Groupe Gobert. Voor de Wommelgemn­aar is het een uitstekend­e test om te zien hoe ver hij al staat in vergelijki­ng met de profs. Verder komen ook nog streekrenn­ers Jense Brosens, Laurens De Coninck en Wim Beirnaert aan de start.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium