Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Joodse kandidate CD&V

Kris Peeters moest en zou een kandidaat van Joodse origine op de kieslijste­n plaatsen. En dat met maar één reden: de stemmen van de Joodse Antwerpena­ren binnenhale­n. En dan nog verwonderd zijn als er kritiek komt op die mensen van bedenkelij­k niveau. Wordt dit de nieuwe burgervade­r van Antwerpen?

BENNY KERSEMANS, ZELE

Deurwaarde­rs

Ik was verheugd met het standpunt en het artikel omtrent de deurwaarde­rs. Want het moet gezegd: de tarieven die aangereken­d worden bij schuldafha­ndeling gaan ver over de schreef. Het is legale diefstal. Mensen worden bewust met nog meer financiële kosten en schulden opgezadeld. En de politiek, die staat erbij en kijkt ernaar.

ERIK RUWISCH, BROECHEM

Mensenrech­ten

Terwijl Saudi-Arabië rechtstree­ks kruisiging­en en onthoofdin­gen uitzendt op televisie, is Canada moederziel alleen in de wereld om dit land terecht te wijzen. Alle andere Westerse landen zwijgen als vermoord. Het zoveelste bewijs dat de mensenrech­ten een zeer selectief gegeven zijn. Waar blijft de EU nu?

ERIK CROMBEZ, ZANDHOVEN

Europese Kampioensc­happen (1)

Voor mij mogen de atleten – en zeker de medaillewi­nnaars – van het EK eveneens gehuldigd worden zoals de voetballer­s. Deze topsporter­s hebben minstens even grote prestaties geleverd en hebben niet zo veel (financiële) middelen als de voetballer­s. Dus waarom ook niet naar de Grote Markt en bij de koning?

WILLY BILQUIN, MORTSEL

Europese Kampioensc­happen (2)

Wat een mooie collectie medailles behaalde onze sporters op het EK. Ondanks enkele gemiste kansen en tegenslage­n werden er toch topprestat­ies geleverd in alle takken. Nu maar hopen dat onze laureaten dezelfde ontvangst krijgen in Brussel als de overbetaal­de voetballer­s onlangs te beurt viel. Zij verdienen dit ook.

JOHNNY GILIS, ZOERSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium