Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik houd niet eens van popmuziek”

Nathalie Charlier

- (pavi)

In 1989 kreeg Nathalie Charlier (41) uit Mortsel de LP Like a

Prayer van haar zus voor haar plechtige communie. Madonna werd de rode draad in haar leven.

“Het rare is dat ik niet zo van popmuziek houd. Rock, klassiek en jazz zijn meer mijn ding. Maar van Madonna vind ik alles goed. En ik bewonder de figuur zelf. Ze is altijd een sterke vrouw geweest, ondanks de kritiek die ze voortduren­d heeft gekregen. Die maakte haar alleen maar rebelser. Ze is tegen de schenen van de goegemeent­e blijven schoppen en is altijd koppig haar eigen ding blijven doen. En dat zal niet veranderen nu ze 60 wordt. Je hoort mensen zeggen: ‘Moet je je op haar leeftijd nog zo sexy kleden?’ Waar bemoeien die zich mee?”

Unieke band

“Mij heeft ze geïnspiree­rd. Dankzij haar voorbeeld ben ik altijd mijn gedacht blijven zeggen en voor mezelf en wie ik ben blijven opkomen. Ze is de rode draad geworden in mijn leven.”

“Als ze nog eens een wereldtour­nee doet, zal ik mijn dertigste show zien. Nu heb ik er 29 op de teller, maar dat is nog bescheiden vergeleken met sommige andere fans. Drie keer was ze in België: op de wei van Werchter, in het Koning Boudewijns­tadion en de laatste keer in het Sportpalei­s. Maar ik ga ook in de buurlanden kijken en één keertje in Praag.”

“Ik hoef Madonna niet per se te ontmoeten. Voor mij zou dat een groot moment zijn, maar voor haar iets onbetekene­nds. Dat zou alleen maar op een teleurstel­ling kunnen uitdraaien. Het mooiste vind ik de unieke band met de andere fans. Wij hebben maar een half woord nodig om elkaar te verstaan.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Nathalie heeft het kroontje van Like aPrayer op haar pols laten tattoeeren.
FOTO WIM HENDRIX Nathalie heeft het kroontje van Like aPrayer op haar pols laten tattoeeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium