Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van één zege durfde ik nog niet te dromen, nu heb ik er plots twee”

Sibe Francken uit Zoersel pakt zijn eerste overwinnin­gen als eerstejaar­sjunior

- (kle)

De kop is eraf voor Sibe Francken. Twee spurtzeges, vorig weekend in Lovendegem en gisteren in Denderbell­e, leverden de 17jarige renner uit Zoersel zijn eerste twee zeges op als eerstejaar­sjunior. Francken hoopt dat hij nu gelanceerd is en zich de komende weken nog kan tonen.

“Het was nochtans geen gemakkelij­ke wedstrijd vorig weekend in Lovendegem”, zegt de renner van het WAC-team. “Robbe Claes gaf lange tijd de indruk dat hij de beste was. Hij nam tot een minuut voorsprong, maar werd in de voorlaatst­e ronde dan toch nog teruggehaa­ld door een achtervolg­ende groep. Ik heb het dan afgemaakt in de spurt, die op een kasseistro­ok gereden werd. Normaal ben ik in de spurt zeker niet bij de snelsten, maar door die kasseien was het toch allemaal wat anders. Ik ben van redelijk ver aangegaan, achteraf gezien bleek dat de juiste tactiek. Niemand geraakte nog over mij. Deze over- winningen komen voor mij toch een beetje als een verrassing. Ik verzamelde tot nu toe al heel wat toptienpla­atsen en viel in Tielt enkele maanden geleden maar net naast het podium, maar verder was ik nog niet geraakt. Ik had het vooral moeilijk om een wedstrijd af te maken. Ik zeg het: normaal kan ik het niet zo goed afmaken in de spurt. Pas als ik er een lange spurt kan van maken, heb ik een kans. Zo is gebleken in Lovendegem en gisteren opnieuw in Denderbell­e.”

Als eerstejaar­sjunior was Francken eigenlijk zonder al te hoge verwachtin­gen aan het seizoen begonnen. “Ik wou er gewoon het beste van maken. Aan winnen durfde ik nog niet meteen te denken. En nu heb ik plots twee zeges. Ach ja, misschien was dat wel de beste manier om het aan te pakken. Zondag wil ik me graag tonen in de Omloop van de Vlaamse Gewesten. Winnen wordt moeilijk in dat internatio­nale gezelschap, maar ik wil er wel van me doen laten spreken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium