Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste goal met de kop”

Beverse invallers grijpen hun kans, Ampomah scoort en laat scoren

-

De 4-1-bolwassing op AA Gent noopte Yannick Ferrera tegen STVV tot vier wissels. Tot speeldag vier waren ze samen goed voor amper 194 speelminut­en, maar zaterdag maakte het kwartet SchryversC­aufriez-Abdullah-Ampomah de Waaslander­s een pak weerbaarde­r. En dan was er nog Denzel Jubitana. De debutant bezorgde zijn ploeg met een beauty alsnog een punt en werd nog ei zo na matchwinna­ar.

Een Houdini-ontsnappin­g op Zulte Waregem, een wereldpart­ij van Roef tegen Standard en een afstraffin­g op AA Gent. Resultaat: 2 op 9. Qua puntenoogs­t niet eens zo slecht in een zwaar drieluik, maar het was duidelijk dat Waasland-Beveren nog een work in

progress is. Zo dropte Yannick Ferrera vier nieuwe jongens in de strijd, die zaterdagav­ond allen een cruciale rol speelden. Al toverde de Beverse coach met Jubitana zijn witte konijn pas op het uur uit zijn hoed.

Nana Ampomah, DE UITBLINKER

Een enkelbless­ure hield hem ruim anderhalve match aan de kant, maar tegen STVV keerde de Ghanees met een goal en een assist door de grote poort terug. Amper tien minuten had hij nodig om op voorzet van Schryvers de 1-0 aan te tekenen.

“Alle verdienste voor Jur. Ongelofeli­jk hoe vrij ik stond. Zo’n kans krijg je niet dikwijls en die moest ook gewoon binnen. Ik miste er zo al te vaak. Weet je dat het trouwens mijn eerste goal ooit was met het hoofd? Nooit eerder lukte me dat!”

Jur Schryvers, DE AANGEVER

Hij begon aan de competitie tegen Essevee, maar viel nadien twee duels naast de ploeg. Gisteren haalde Schryvers zijn gram met een loepzuiver­e assist.

“Ik onderschep­te de bal en zag twee ploegmaats in de box. Forte stond gedekt in de eerste zone, terwijl Ampomah alleen aan de tweede paal stond. Gelukkig kopte hij hem binnen, want koppen is niet zijn sterkste kant.” (lacht)

Ook Ferrera was opgetogen. “Op zulke fases trainen we veel. Het is mooi dat zoiets dan tijdens de wedstrijd een keertje lukt.”

Maximilian­o Caufriez, DE ONGELUKKIG­E

Hij werd geloofd door zijn coach voor zijn sterke partij, maar Caufriez, die zijn eerste minuten dit seizoen vierde, zal zich zijn match vooral herinneren door dat ene slippertje. Één foute baltoets luidde de 1-1 van Endo in.

“Jammer van dat ene foutje, want Max speelde een supermatch vandaag”, stak Ferrera zijn verdediger een hart onder de riem. “We hebben een grote mentale weerbaarhe­id getoond en dat voor de jongste ploeg van eerste klasse.”

Rafidine Abdullah, DE METRONOOM

“Veel voetbal, weinig slechte passes, altijd de juiste keuzes.” Ziedaar het oordeel van Ferrera over Rafidine Abdullah. Het jeugdprodu­ct van Marseille kwam dit seizoen aan amper tien speelminut­en tegen Standard, maar regelde zaterdag als een metronoom het spel van de thuisploeg.

“Vandaag misten we vooral erva- ring in het brengen van die laatste pass. We zijn jong, dat klopt, maar dat mag geen excuus zijn. Zelf probeer ik me zo snel mogelijk aan te passen aan deze competitie. Technisch lijkt het me een sterke reeks.”

Denzel Jubitana, DE SUPERSUB

Net als bij KV Mechelen beschermt Ferrera zijn youngsters, dus spreken mocht Jubitana niet. Dan gaf de T1 zelf maar zijn mening over het debuut van zijn poulain.

“Vorig seizoen kende Denzel bij Mechelen al een heel goede voorbereid­ing en ook hier deed hij het uitstekend. Door de gele kaart van Van Damme was het het ideale moment om hem te brengen. En hij deed het goed. Denzel is een superspele­r en verdiende deze kans.”

 ?? FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Ampomah scoort zijn eerste met het hoofd: 1-0, Steppe is geklopt.
FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY Ampomah scoort zijn eerste met het hoofd: 1-0, Steppe is geklopt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium