Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bier De Legende verklapt zondagavon­d nieuwe naam

-

Eddy Leyssens, Inge De Coster en Peter Jochem van Brouwerij De Legende organisere­n zondag 26 augustus een Legendefes­tival op het Dorpsplein. Met toeters en bellen wordt dan de nieuwe naam van het bier bekendgema­akt.

Eddy Leyssens en Inge De Coster verloren het proces tegen de Waalse brouwerij Brasserie Des Légendes over de naam van hun bier. Eddy en Inge waren ervan overtuigd dat de rechtbank geen probleem zou maken van de naam De Legende, maar het is anders uitgedraai­d.

10.000 euro verloren

“Aan heel die zaak hebben we 10.000 euro verloren. We hebben drie maanden tijd gekregen om een naamsveran­dering door te voeren. Dat is niet simpel. Maar we hebben een nieuwe naam en die maken we zondagavon­d bekend met toeters, bellen en confetti. We houden een Legendefes­tival met animatie en optredens. We verwelkome­n Bonni Van Ouncen en Voice Male. Deze legendaris­che groep start zijn afscheidst­ournee in Kapellen”, zegt Eddy Leyssens.

Aan het bier van Eddy, Inge en Peter zijn heel wat legendes verbonden. “Op de etiketten staat telkens een verhaal. We zetten er ook een QR-code op die verwijst naar een legende. Daarom vinden we de uitspraak van de rechtbank zo vreemd. Die brouwerij in Wallonië doet dergelijke dingen allemaal niet”, voegt Eddy er nog aan toe.

De toegang tot het festival, dat om 14u van start gaat op het Dorpsplein, is gratis.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Inge De Coster en Eddy Leyssens van De Legende.
FOTO JAN BRYS Inge De Coster en Eddy Leyssens van De Legende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium