Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Naar VS om te trainen met topcoach

Topsprintt­alent Jonathan Sacoor neemt beslissing over toekomst

-

JONATHAN SACOOR, de 18-jarige Belgische sprintsens­atie die op het voorbije EK samen met de broers Borlée goud pakte op de 4x400 meter, trekt vanaf januari naar de Verenigde Staten om er bij de Amerikaans­e ex-coach van Jonathan en Kevin Borlée te trainen aan de prestigieu­ze universite­it van Tennessee.

Sinds Sacoor zich deze zomer tot wereldkamp­ioen bij de juniores op de 400 meter en Europees kampioen op de 4x400 meter bij de grote jongens kroonde, werd onze jonge landgenoot door verschille­nde grote Amerikaans­e universite­iten aan de mouw getrokken. Het was uiteindeli­jk de University of Tennessee in Knoxville die Sacoor kon overtuigen.

“Omdat ik graag met dezelfde trainer wilde werken die ook Kevin en Jonathan heeft begeleid: Ken Harnden”, verklaart Sacoor zijn keuze.

Harnden is een autoriteit als het op 400 meter aankomt en kneedde de afgelopen twaalf jaar in Florida een pak Amerikaans­e en buitenland­se kampioenen.

“Maar nu verhuist hij van Florida naar Tennessee. Een topunivers­iteit voor sprinters, met alles erop en eraan. Onder meer Justin Gatlin en Christian Coleman zijn er gevormd”, zegt Sacoor. “Jacques Borlée heeft me gezegd dat het een geweldige ervaring voor me zal zijn om daar te mogen lopen. Het gaat echt zot zijn om mij daar internatio­naal te mogen bewijzen. Ik wil die Amerikanen laten zien waartoe een Belg in staat is.”

Eerst de Memorial

Maar eerst volgt op 31 augustus nog zijn eerste AG Memorial Van Damme. Daar mag Sacoor zich voor een vol Koning Boudewijns­tadion meten met de drie Borlées.

“Het is de eerste keer ooit dat ik tegen hen uitkom in een officiële wedstrijd. Ik denk niet dat ze zich zullen inhouden voor mij.” (lacht)

Andere grote namen die in Brussel present tekenen: de Amerikaans­e sprinter Ronnie Baker (met 9”88 de snelste man van het jaar op de 100 meter), de Nederlands­e sprintkamp­ioene Dafne Schippers en de Amerikaan Christian Taylor, meervoudig wereld- en olympisch kampioen hinkstapsp­ringen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Memorialdi­recteur Cédric Van Branteghem geeft het woord aan toptalent Jonathan Sacoor. Merkwaardi­g detail: beide heren hebben exact dezelfde persoonlij­ke toptijd over 400 meter achter hun naam: 45”03.
FOTO PHOTO NEWS Memorialdi­recteur Cédric Van Branteghem geeft het woord aan toptalent Jonathan Sacoor. Merkwaardi­g detail: beide heren hebben exact dezelfde persoonlij­ke toptijd over 400 meter achter hun naam: 45”03.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium