Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrienden met man en macht op zoek naar vermiste Ekerenaar in Waasland

Vrienden zoeken via advertenti­es op Facebook en interactie­ve map naar vermiste man uit Antwerpen

-

Tientallen vrienden zoeken met man en macht in het Waasland naar Wout Christiaen­s (36), een leerkracht en vader van twee kinderen uit Ekeren. En daarvoor zetten ze de grote middelen in. De groep heeft Facebookad­vertenties gekocht, vragen BV’s om zijn signalemen­t te verspreide­n, én denken er zelfs aan om drones in te zetten.

Zes vrienden verzamelde­n gisteren in Stekene om van daaruit in groepjes van twee de velden in het noorden van Sint-Niklaas uit te kammen. Net zoals de afgelopen dagen al gebeurde. “In totaal zijn al zo’n honderd vrienden en kennissen van Wout aan het zoeken geweest”, zegt Jan Christiaen­s. De groep heeft een interactie­ve kaart van de regio online gezet waarop mensen kunnen aanduiden waar ze gezocht hebben. “En via WhatsApp spreken we af waar we gaan zoeken. Zo doen we geen dubbel werk.”

Wout Christiaen­s, een leerkracht uit Ekeren, vertrok zaterdagoc­htend rond 10u uit de woning van zijn ouders in Sint-Niklaas. Hij vertrok zonder gsm of portefeuil- le. Twee getuigen zagen hem later die dag nog wandelen in de richting van de E34. “Dat is niets voor Wout. Hij is normaal zeer standvasti­g. Maar hij voelde zich al een tijdje slecht”, zegt zijn broer.

Helikopter

Waar Wout naartoe is gegaan, weten zijn vrienden niet. Ze zoeken daarom tussen de velden, in de buurt van waar hij het laatst gezien is. “Maar hij wandelde in de richting van de snelweg, dus hij kan gelift hebben”, zegt zijn broer. “Of hij kan naar Nederland gestapt zijn.”

Daarom doen ze er alles aan om het opsporings­bericht van Wout te verspreide­n. Ze betaalden advertenti­es op Facebook om het

Jan Christiaen­s

Broer van Wout

“Zomaar verdwijnen, dat is niets voor hem.”

opsporings­bericht op die manier te delen. “We vragen aan bekende Vlamingen om dat ook te delen”, zegt Jan. Onder meer Siska Schoeters, presentatr­ice van Studio Brussel, ging op de vraag in.

Het Oost-Vlaamse gerecht, dat een opsporings­onderzoek heeft geopend, organiseer­de gisteren een zoekactie met de helikopter van de federale politie. “Uiteraard mogen zijn vrienden ook naar hem zoeken”, zegt de federale politie. “Maar we willen wel op de hoogte gehouden worden.”

 ?? FOTO MGB ?? Jan Christiaen­s (links) verzamelde gisteren met vrienden in Stekene om van daaruit de velden in Sint-Niklaas uit te kammen.
FOTO MGB Jan Christiaen­s (links) verzamelde gisteren met vrienden in Stekene om van daaruit de velden in Sint-Niklaas uit te kammen.
 ?? FOTO RR ?? Wout Christiaen­s.
FOTO RR Wout Christiaen­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium