Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sluikstort­ers blijven Ertbrugge teisteren

Gemeentedi­ensten voeren alweer volle bestelwage­n af

- (jaa)

Sluikstort­ers hebben de rustige Ertbrugges­traat, op de grens van Wijnegem en Deurne, ontdekt als nieuwe plek om te sluikstort­en. Gisteren ruimden de gemeentedi­ensten er al voor de tweede keer op kort tijd troep op.

De groene oase tussen de industriez­one en wijk Krabbersho­ek in Wijnegem en de wijken Zwarte Arend en Ruggeveld in Deurne is een geliefde plek voor rustzoeker­s en hondenlief­hebbers. Maar de rust trekt ook mensen aan die stiekem van hun afval afwillen.

“Vroeger dumpten ze afval aan de Muggelei, maar sinds we dat straatje hebben onderbroke­n met paaltjes om het sluipverke­er tegen te gaan, verdween ook het sluikstort­probleem”, Luc Monsieurs (Durf!), schepen van Leefmilieu in Wijnegem.

Maar wandelaars troffen gisteren opnieuw een berg afval aan, dit keer in de Ertbrugges­traat. “Schandalig”, sakkert Monsieurs. “Het moet er pas gisterocht­end gedumpt zijn. Onze diensten hebben kort op de bal gespeeld en een bestelwage­n vol afgevoerd. Ik ben er zeker van dat de dader(s) uit Antwerpen komen. Dat viel af te leiden aan de zakken waarin het puin was verpakt. De vindplaats is alleszins alleen te bereiken via de Boze Dreef of via de Schotenset­eenweg. We blijven kort op de bal spelen om elke vervuiling van dit mooie gebied aan te pakken. Al moet ik zeggen dat sluikstort­en in Wijnegem eigenlijk geen groot probleem is.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De berg sluikstort werd gelukkig snel verwijderd.
FOTO WIM HENDRIX De berg sluikstort werd gelukkig snel verwijderd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium