Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We blijven alternatie­ven voor de wagen aanbieden”

-

Na de 350 milieuvrie­ndelijke deelwagens begint het start-upbedrijf Poppy nu ook met 25 elektrisch­e deelscoote­rs. Na een testperiod­e zal dat aantal worden uitgebreid naar honderd deelscoote­rs.

week nadat Scooty heeft aangekondi­gd hun aantal deelscoote­rs uit te breiden naar tweehonder­d, komt ook Poppy met een eigen deelscoote­rsysteem.

De werkwijze om zo’n scooter te gebruiken, is dezelfde als bij hun deelwagens. Wie de Poppy-app heeft, kan daarop kiezen tussen een wagen of een scooter.

Wie zo’n brommer gebruikt, betaalt

25 eurocent per minuut. Wil u even een winkel binnenspri­ngen en verzekerd blijven van de Poppy-scooter, dan kan u op pauze drukken. U betaalt dan wel

10 eurocent per minuut. Met een volle batterij kan er 50 kilometer worden gereden.

“We hopen dat onze klanten deze scooters vooral gebruiken voor kleine afstanden in de binnenstad”, zegt Alexander Van Laer, zaakvoerde­r van Poppy.

Net als de Poppy-wagens zijn er geen vaste standplaat­sen, maar wordt er geEen werkt met zones waar de brommer moet worden achtergela­ten. Die zone is de stad Antwerpen, zonder Ekeren en Berendrech­t-Zandvliet-Lillo. “Het was steeds onze ambitie om onze

klanten zo veel mogelijk alternatie­ven aan te bieden voor een privéwagen”, zegt Van Laer. “Onze klanten pikken dit ook op. Uit een enquête bij onze klanten blijkt dat 50% overweegt zijn of haar wagen te verkopen in de komende jaren.”

Acht maanden na de lancering van de Poppy-wagens in Antwerpen werden er met deze auto’s al 1 miljoen kilometer gereden en telt het bedrijf zestiendui­zend geregistre­erde gebruikers.

 ?? FOTO PDR ?? De hond krijgt u er niet bij als u een Poppy-scooter gebruikt.
FOTO PDR De hond krijgt u er niet bij als u een Poppy-scooter gebruikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium