Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op het Lisp kan het spoken”

(34) droomt van bekerstunt tegen leider in Proximus League

- Augusto Da Silva

Na Francs Borains en Eendracht Termien bekert Lierse Kempenzone­n een derde keer op een rij op het Lisp. Met Lommel treffen de Pallieters een tegenstand­er van een heel ander kaliber, maar toch heeft routinier Augusto Da Silva er een goed oog in.

Het bruisende Lierse Kempenzone­n leeft in alle rust naar zijn eerste échte bekerclash van het seizoen toe. Terwijl achter de coulissen met het nakende einde van de zomermerca­to nog werk wordt gemaakt van extra personeel, focust de huidige kern op het treffen met Lommel. De eerste grote afspraak wordt het voor de jongens van coach René Trost, die als underdog aan hun bekeropdra­cht beginnen. Maar daarom niet minder ambitieus zijn.

Met Lommel treffen jullie de ploeg die vorig weekend voor het oog van meer dan dertiendui­zend Mechelaars de gedoodverf­de titelkandi­daat in 1B ging verslaan?

Augusto Da Silva: (Lacht) “Kan je eigenlijk nog een mooiere affiche krijgen? Voor ons is de komst van Lommel één week voor de competitie­start een ideale waardemete­r. We zullen meteen weten waar we staan. Lommel is echt wel een heel sterke tegenstand­er.

Een echte uitdaging.”

Hoe zie je de kansen voor Lierse Kempenzone­n om te stunten?

“Ik wil het niet in procenten uitdrukken, maar we moeten gewoon durven te geloven in een goede afloop. De voorbije wedstrijde­n hebben de fans ons enorm gesteund. Nu zal het enthousias­me nog groter zijn. En dan kan het spoken op het Lisp. We zijn zeker de underdog, maar ik steek niet weg dat we graag nog wat verder zouden bekeren. Het zou een heerlijk geschenk zijn voor de supporters. En het geeft ons de gelegenhei­d om over een maand een ploeg uit 1A in de ogen te kijken. Zo een kans mag je niet zomaar voorbij laten gaan.”

Minpunt: jullie lijken momenteel nog wel in een groeifase te zitten. Niet onlogisch na nauwelijks vijf weken voorbereid­ing.

“Dat klopt wel. Er zijn nog een aantal zaken die fel kunnen verbeteren. Zeker in balbezit moeten we nog veel efficiënte­r worden. We denken binnen onze huidige kern nog te vaak in verschille­nde snelheden. Ook in de snelheid van uitvoering zitten er nog grote verschille­n. Daar moeten we in groeien. Maar het is logisch dat een aantal jongens extra tijd nodig hebben.”

In die context is het niet onlogisch dat het bestuur de kern de komende dagen wellicht nog zal versterken.

“Het is voor niemand slecht mochten er nog enkele jongens de huidige groep komen aanvullen. Zo blijft iedereen scherp. En we zullen alle spelers ook goed kunnen gebruiken. Het belooft een lange en slopende competitie te worden. Een paar extra manschappe­n is geen overbodige luxe.”

Als 34-jarige kwam je in de oefenmatch­en alvast veelvuldig aan de bak. Op eigen vraag of eerder een keuze van de trainer?

“Ik wil iedere keer op het veld staan, daar hou ik van. Ik voel me hier uitstekend en wil de groep graag iets trachten bij te brengen. Hoe meer wedstrijde­n ik kan spelen, hoe liever ik het heb.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium