Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrancken spreekt de taal van Schoofs

Centrale middenveld­er van Malinwa treft nu een coach die combinatie­voetbal met veel beweging wil brengen

- THOMAS STANDAERT

Yannick Ferrera haalde hem vorige zomer naar Mechelen, maar ondertusse­n zit Rob Schoofs al aan zijn vierde (!) trainer als speler van Malinwa. Met Wouter Vrancken krijgt de middenveld­er nu een coach waarmee het op het eerste zicht wel zou moeten klikken. Iemand die wil combineren, die kan motiveren én iemand die - net als Schoofs - afkomstig is van Sint-Truiden. “Bij zijn ex-clubs heb ik veel goeds over hem gehoord.”

Het was een opvallend tafereel dinsdagmid­dag op het oefenveld. Na afloop van de eerste training onder de nieuwe coach zijn de spelers onderweg naar de kleedkamer, wanneer Vrancken Rob Schoofs terugroept voor een korte babbel onder vier ogen. Het gesprek duurt slechts een paar minuten, maar uit de ontspannen en hartelijke manier van omgaan met elkaar valt af te leiden dat de twee het meteen goed met elkaar kunnen vinden. Limburgse gezellighe­id, of gewoon twee oude bekenden? “We zijn allebei van Sint-Truiden, maar ik ken hem alleen van in het voetbal”, zegt Schoofs. “Daarbuiten hebben we nooit echt contact gehad. Toen ik bij STVV speelde, kwam ik hem daar wel eens tegen als ex-speler. Ik ken ook veel mensen die al met hem hebben samengewer­kt. Een paar van mijn jeugdvrien­den hebben hem als coach gehad bij Gravelo. Ook bij Thes Sport en Lommel ken ik spelers die hij heeft getraind. Bij zijn ex-clubs heb ik al veel goeds over hem gehoord. Ik ben dus wel blij dat ik nu ook eens de kans krijg om met hem te werken.” Vrancken spreekt de taal van Schoofs. Naast het veld, maar zeker ook op het veld. “Hij staat voor voetbal met veel beweging. Spelen tussen de lijnen en combinatie­s over de grond. Dat ligt mij normaal gezien wel. Hopelijk rendeert het ook snel. Als we maandag een positief resultaat kunnen neerzetten in de bekermatch (tegen QuévyMons, red.) dan zijn we goed gestart en kunnen we met een ander gevoel toeleven naar de belangrijk­e volgende thuismatch in de competitie tegen Tubeke. Het is belangrijk om als team nu vertrouwen op te doen. Met de kwaliteit die we hebben, loopt het dan hopelijk wel los.”

Andere aanpak

Dat vertrouwen probeert Vrancken er op een heel andere manier in te krijgen dan zijn voorganger. De rechttoe rechtaan-aanpak van de Brugse Nederlande­r maakt plaats voor de iets zachtere hand van Vrancken. “Het is een andere aanpak”, beseft Schoofs. “Misschien is dit wel wat deze groep nodig heeft. Maar wij spelers hadden geen probleem met de aanpak van Denis van Wijk. Op het veld kon het wel eens botsen, maar daar is op zich niks mis mee. Dat is nu eenmaal zijn stijl. Als spelersgro­ep wisten we dat en konden we daar ook mee omgaan. Wij hadden ook niet speciaal het gevoel dat het ‘op’ was met Van Wijk. Het bestuur heeft die beslissing genomen. Voor Van Wijk vond ik dat wel jammer. Ik vind hem nog altijd een toffe mens en een goede coach. Maar met de nieuwe coach moeten we nu positief naar de toekomst kijken. Hopelijk kunnen we snel in een goed ritme geraken. Iedereen hier heeft hetzelfde doel: KV Mechelen opnieuw naar eerste klasse brengen. Daar gaan we alles voor doen.”

“Iedereen hier heeft hetzelfde doel: KV Mechelen opnieuw naar eerste klasse brengen.”

Rob Schoofs

Speler KV Mechelen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium