Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Welke youngster slaagt voor zijn examen?

-

Zowel Club Brugge als Anderlecht koos deze zomer voor een jonge en onbekende doelman. Thomas Didillon (22) leidt momenteel op punten, maar voor de Fransman en zijn collega aan de overkant, Karlo Letica (21), wordt het morgen pas de eerste grote test.

Didillon viel nog op geen foutje te betrappen en pakte tegen Charleroi en Moeskroen al uit met een paar geweldige reflexen, maar werd in die eerste vier wedstrijde­n nog te weinig op de proef gesteld. Hein

Vanhaeze-

brouck is dan ook benieuwd hoe zijn nummer één het er zondag zal van afbrengen. “Didillon is nog ongeloofli­jk jong en moet nog stappen zetten”, aldus de Anderlecht­coach. “Dan zijn wedstrijde­n tegen Club Brugge, Genk en Standard een mooie challenge voor hem.”

Aan de overkant bleef ook Letica foutloos… tot vorige week op de Bosuil, toen een misser vanjewelst­e Club Brugge de zege én de leiderspla­ats kostte. En dus rees hier en daar de vraag of Club alwéér met een keeperspro­bleem te maken zou krijgen dit seizoen. Voor de Kroaat is de clash tegen Anderlecht de uitgelezen kans om weer goede punten te scoren. Zijn coach en landgenoot maakt zich alvast geen zorgen. “Een topper is voor iedereen een uitdaging”, aldus Ivan Leko.

Een examen voor twee jonkies dus, vraag dat maar aan een rekenende Vanhaezebr­ouck: “Ik hoor overal dat Letica ongelofeli­jk jong is voor een doelman, maar die scheelt zes maanden met Didillon.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium