Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Faes zet Oostende op weg

-

Oostende zette na Kortrijk ook PO1-kandidaat Zulte Waregem opzij. Alweer meer op karakter dan met soepel voetbal, al maakte KVO na de rust met scherp countervoe­tbal veel goed. Gert Verheyen heeft nog veel werk, maar pronkt wel met 9 op

15. Het ongelukkig­e Zulte Waregem zakt weg in de rechterkol­om.

Bij Oostende kreeg Guri voorin gezelschap van Zivkovic, die Rasjel - niet eens in de selectie - verving. Verheyen maakte ook nog geen plaats in die selectie voor topaanwins­t Laurens De Bock.

Vorige week zei de coach in Kortrijk nog dat zijn ploeg uit tegen een ploeg als KVK nog niet in staat is een hele wedstrijd dominant te voetballen. Dat lukte alvast ook niet thuis tegen een ploeg als Zulte Waregem. De bezoekers klommen zelfs op voorsprong: Milovic miste zijn intercepti­e en Faes reageerde te laat. En dat moet je niet doen met Harbaoui in de buurt. De topscorer van vorig seizoen jaste meteen zijn derde van deze competitie voorbij Ondoa. Toch kon Oostende alweer snel tegensco- ren. Geen wereldgoal van Bjelica deze keer, maar met een gelukje: een vrijschop van Bjelica landde via het hoofd van Guri wat gelukkig voor de voeten van Wout Faes en de jonge Kempenaar kon binnenschi­eten. Vandendrie­ssche met een mooi schot en Sakala op de counter zorgden in een goede tweede helft voor winst.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium