Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Welke tiener stopt zwarte beest af?

-

Leko toont zich heel tevreden over Clubs laatste aanwinsten. “Rezaei kan pressen en scoren en Amrabat heeft een grote toekomst voor zich. We zijn compleet”, klonk het.

Toch wilde de Kroaat niet bevestigen of er morgen al eentje van bij de aftrap voor de leeuwen wordt gegooid. “Reazei kent de competitie en dat is een voordeel, ja. Maar hem meteen al brengen, dat is niet zo evident. Onze ploeg moet het vooral hebben van het collectief, met veel beweging en automatism­en. Iemand in amper drie dagen tijd inpassen, is moeilijk.”

Goed geprobeerd, maar Leko maakt Vanhaezebr­ouck niets wijs. “Ik verwacht niet dat Amrabat gaat starten”, klonk het intussen in Brussel. “Maar Rezaei kent elke tegenstand­er. Die kan volgens mij perfect debuteren.”

En daar kan de coach van paars-wit niet blij om zijn. Zijn ploeg had het al vaker moeilijker met de sterke en beweeglijk­e Iraniër, die vorig seizoen met Charleroi twee keer scoorde tegen Anderlecht en dat aantal twee weken geleden nog aandikte tot drie. “Maar of Hein schrik heeft van Rezaei?”, vroeg Leko zich in Brugge af. “Hij heeft niet zo snel schrik, denk ik. Hij is eerder bezig met Anderlecht, zoals ik bezig ben met Club.”

Toch moet diezelfde Hein het zwarte beest van paars-wit zien te temmen met een erg jonge defensie. Door de – waarschijn­lijke – schorsing van Vranjes komen centraal achterin met Bornauw en Delcroix wellicht twee 19-jarigen te staan, terwijl op de flank met Saelemaeke­rs en wellicht Amuzu nog twee tieners staan. Vanhaezebr­ouck vindt het allemaal wel spannend. “In acht maanden tijd is er nogal wat veranderd voor die vier gasten”, klonk het. “Toen ik in november vorig jaar naar een match van de beloften ben gaan kijken, was Amuzu invaller, zat Saelemaeke­rs op de bank en waren de andere twee er niet. Nu staan ze voor hun eerste topper tegen Club Brugge.”

En dus tegen Rezaei, die ongetwijfe­ld extra gemotiveer­d zal zijn nu hij zijn debuut bij Club Brugge uitgereken­d tegen zijn favoriete prooi kan vieren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium