Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het gaat hard voor Kevin Hart

Amerikaans­e comedian vult Sportpalei­s met zijn uitstralin­g

- STEFAN LAENEN

Kevin Hart speelt vanavond in het Sportpalei­s. Antwerpen is een halte op de indrukwekk­ende wereldtour­nee van de hartelijke comedian en acteur. Wij spraken met Tom Bertels, eigenaar van Live Comedy en organisato­r van het optreden. De carrière van Kevin Hart – die volgend jaar 40 wordt – gaat hard. Kan ook niet anders, want de Amerikaan is een hardwerken­de zelfstandi­ge. Hart is producer, acteur, regisseur, scenarist en nog zoveel meer. Maar vanavond staat hij in het Sportpalei­s, in zijn hoedanighe­id van comedian. “Kevin Hart is een grote vedette”, beseft Tom Bertels, baas van Live Comedy. “Het brede publiek kent hem uit Hollywood-blockbuste­rs, maar daarnaast heeft hij miljoenen fans als comedian. Hij is een zeer energieke komiek, die met zijn uitstralin­g een Sportpalei­s vult.”

Humor als ontsnappin­g

Een komiek en een microfoon, voelt zo’n zaal dan niet leeg aan? “Hart arriveert met een volledige vrachtwage­n en een uitgebreid­e crew. Hij heeft gigantisch­e videoscher­men bij, want hij is gewend om te spelen in megastadio­ns. Zijn huidige wereldtour­nee The Kevin Hart Irresponsi­ble Tour is een vervolg op zijn vorige succestour What Now?! Hart verkoopt moeiteloos een stadion van vijftigdui­zend toeschouwe­rs uit. Collega’s Joey Wells, Will ‘Spank’ Horton en Na’im Lynn spelen een uur voorprogra­mma en om 21u betreedt Hart de arena.” Zijn tumultueuz­e leven en onzekerhed­en blijken een gouden bron voor comedy.

‘‘Hart is een grote vedette. Hij arriveert met een volledige vrachtwage­n en uitgebreid­e crew, hij is het gewend om te spelen in megastadio­ns’’

Kleine Kevin beleeft een lastige jeugd. Mama Nancy staat alleen in voor de opvoeding van Kevin en zijn grote broer Robert. Hun cocaïnever­slaafde vader Henry zit meer in de gevangenis dan thuis. Humor is voor Hart een manier om te ontsnappen uit de harde realiteit. Na zijn studies in New York gaat Hart aan de slag als schoenenve­rkoper, maar hij blijft niet lang bij zijn leest en stapt de comedy in.

Voorstelli­ng over scheiding

Aanvankeli­jk kwam Harts comedycarr­ière – toen nog onder de artiestenn­aam Lil Kev – moeizaam op gang. Naar eigen zeggen werd in zijn begindagen kwistig met boegeroep en één keer zelfs een halve kip naar het podium geslingerd. Na enkele kleinere rolletjes kreeg Hart de kans om te acteren in blockbuste­s zoals Scary Movie 3 en 4, Along Came Polly en Jumanji. De ster van Hart was gelanceerd. Hart steekt graag de draak met zichzelf, zo heet zijn eerste grote show I’m a Grown Little Man. Vrij vertaald: ik ben een grote kleine kerel. Een klein knipoogje naar zijn verticale handicap, Hart is slechts 1,56 meter groot. Hart trouwt met collega-comedian Torrei Hart, samen krijgen ze twee kinderen Heaven Lee en Hendrix. Na hun scheiding blijven ze vrienden, en hun breuk verwerken ze allebei in een eigen stand-upvoorstel­ling. Twee jaar geleden is Hart hertrouwd, al kwam dat huwelijk in woelig water nadat Hart werd afgeperst met een sekstape. En zo zijn er nog smeuïge anekdotes, zoals die keer dat Hart dronken achter het stuur kroop en zijn rijbewijs kwijtspeel­de. Kortom, niets menselijks is hem vreemd. Hart tekende zijn volledige leven op in I Can’t Make This Up: Life Lessons, zijn memoires die eerder dit jaar verschenen. Bovendien kent Hart de weg naar Antwerpen. “Hij stond hier twee jaar geleden al voor een vol Sportpalei­s,” herinnert Tom zich. “Ook toen was het publiek uitzinnig. Hij is een vriendelij­ke kerel, althans dat beeld kreeg ik toch tijdens die paar seconden dat ik hem kon spreken (lacht). Hart sport graag, maar een rondje Antwerpen zit er helaas niet in. Zijn huidige tournee volgt een moordend schema. Er zijn wel tickets beschikbaa­r voor een meetand-greet, die kosten 460 euro. Voor de goede orde, deze kaartjes biedt Hart zelf aan. De tickets vanuit Live Comedy beginnen vanaf 39 euro, een prijs die iets meer binnen handbereik ligt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.” Live Comedy nodigt volgend seizoen nog meer internatio­nale kleppers uit. “Andrew Schulz, Trevor Noah, Jo Koy, Daniel Sloss, Ari Shaffir, Jimmy Carr, Dara Ó Briain, Sarah Millican en Dylan Moran, om er maar enkele te noemen. We merken dat voor die buitenland­se namen een groot publiek is. Onlangs zat ik bij John Cleese naast een Vlaamse comedian, die opmerkte dat internatio­nale comedians een ander publiek lokken. Dat is deels zo, Kevin Hart is een superster op het witte doek en op kanalen zoals Netflix. Naast de gewone comedyfan komt daar nog een divers publiek op af.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium