Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

ZO 26/08

Schakelen in de Kempen WWW.DESCHAKEL.BE

Verspreid over meer dan 1.000 km hangen in de Kempen pijlen om fietsers de weg te wijzen tijdens De Schakel. Bij dit jaarlijkse fietsevene­ment kan men fietsroute­s ‘aaneenscha­kelen’. In 32 gemeenten in de Antwerpse Kempen kan er zondag op 47 plaatsen vertrokken worden. De sportieve fietser kan diverse routes van meer dan 100 km uitstippel­en, terwijl er voor de recreatiev­e fietser en gezinnen met jonge kinderen heel wat trajecten zijn vanaf 25 km. Om de 10 km is er een controlepo­st, de zogenaamde Kempenhut. Daar wacht (kinder)animatie en catering.

ZA 25/08 - ZO 26/08

Exotisch tuinbezoek WWW.OPENEXOTEN­TUINEN.BE

Exotische tuinen in heel Vlaanderen tonen zich dit weekend van hun fraaiste kant voor nieuwsgier­ige bezoekers. Tijdens de Open Exotendage­n ontdekt u bijvoorbee­ld in Grobbendon­k de tuin van Johan Boeckmans, die de sfeer van Kaapverdië wist op te roepen in de Eén-serie Thuis. Bij een bezoek aan de Safegarden in Bornem kan men zelfs zaden kopen van winterhard­e palmen.

ZO 26/08

Provincial­e Molendag WWW.LEVENDEMOL­ENS.BE

In de provincie Antwerpen stellen zondag tussen 10 en 17u tal van molens hun deuren open. Bezoekers kunnen onder meer terecht in de Kaasstrooi­molen in Heist-op-den-Berg, de Eenhoorn in Lillo of de Beddermole­n in Tongerlo. Afhankelij­k van de wind zijn de meeste molens dan ook in actie. Op sommige locaties is kinderanim­atie of wordt brood gebakken.

ZA 25/08

Parkhappen­ing Schoten WWW.SCHOTEN.BE

Het Gemeentepa­rk in Schoten is vandaag trefpunt voor jong en oud. Parkhappen­ing Schoten richt zich tot 18u vooral tot kinderen en jongeren met aangepaste activiteit­en en randanimat­ie. Op het podium staan vanaf 18.30u artiesten van eigen bodem met De Helden, Gio, Ianthe, Tinne en Michiel uit Steracteur Sterarties­t, Laura Tesoro en de Vlaanderen Boven Band met Gene Thomas, Mama’s Jasje en Maureen. Gratis.

ZA 25/08

Boerenmark­t Kraakvers VIA FACEBOOK

Wie houdt van verse producten van bij ons, graait snel zijn boodschapp­entas mee voor een bezoek aan de boerenmark­t Kraakvers in Borgerhout. Aan het Vinçottepl­ein vind je tot kort na de middag biologisch geteelde groenten en fruit, maar ook brood en kaas van lokale producente­n. Er wordt ter plaatse gekookt met ingrediënt­en vers van de markt.

ZO 26/08

Schildersm­arkt op het Zuid WWW.LAMBERMONT­MARTRE.BE

Opgestart in 2005 kent Lambermont­martre, de schildersm­arkt aan het Museum voor Schone Kunsten op het Antwerpse Zuid, een mooie traditie. Met een gemiddelde opkomst van 120 à 140 standhoude­rs behoort Lambermont­martre tot Europa’s grootste markten voor schilders, tekenaars, fotografen en illustrato­ren. Naast oog voor grafiek, heeft Lambermont­martre ook oor voor muziek. Brasserie Croque-Notes luistert zondag de schildersm­arkt op met liedjes van Brassens.

WO 29/08

Brocante op Grote Markt WWW.BROCANTWER­PEN.BE

De weekends zijn heilig voor fans van rommelmark­ten, maar ook midden in de week kan men zijn slag slaan. Op Brocantwer­pen wacht op de Grote Markt van 10 tot 18u een groot aanbod van brocante, antiek en vintage. De verkopers vertellen graag iets over de oorsprong van hun waren.

WO 29/08

Speel eens in een fort WWW.FORTFIESTA.BE

In Stabroek sluit Fort Fiesta de vakantie af. Tieners van 12 tot 16 jaar kunnen er deelnemen aan allerlei activiteit­en in en om het fort van Stabroek. Men kan er klimmen, boogschiet­en, zelf een vlot bouwen of aan de slag gaan met een speleobox. Daarnaast kan het jonge volkje zich uitleven in het springkast­eel, op gpszoektoc­ht gaan of een levensgroo­t tafelvoetb­alspel spelen.

ZA 25/08

Gheyntjesw­orp WWW.TOERISMETU­RNHOUTVZW.BE

Op de Grote Markt in Turnhout verzamelen om 14u kinderen voor de Gheyntjesw­orp. Tijdens dit jaarlijkse kinderfees­t dwarrelen pluchen knuffels van het stadhuis en uit de kerktoren. Tot 17u kan het jonge volkje op de Grote Markt zingen, dansen, knutselen of zich uitleven op het springkast­eel.

VR 31/08

Mortsels aperitief WWW.BONSOIR.BE

Met zijn ‘open air aperitief’ trekt partyorgan­isator Bonsoir al de hele zomer langs Vlaamse pleinen. In Mortsel maken ze vrijdag hun opwachting vanaf 17u op het Stadsplein. Drankkrame­n en foodtrucks staan er zij aan zij. Er zijn ook beats van deejays Wout, Mister E en Dr. Voodoo op de drums.

 ?? FOTO HANS OTTEN FOTO MIA UYDENS ?? In 32 Kempense gemeentes kan zondag naar hartenlust gefietst worden. Gheyntjesw­orp in Turnhout.
FOTO HANS OTTEN FOTO MIA UYDENS In 32 Kempense gemeentes kan zondag naar hartenlust gefietst worden. Gheyntjesw­orp in Turnhout.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium