Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarom niet voor verrassing zorgen?”

Joy Van Den Bogerd beseft dat het tegen profclub Union anders moet

- STIJN DRUANT

City Pirates hoopt in de vijfde ronde van de Beker van België tegen Union, uit eerste klasse B, voor de verrassing van het weekend te zorgen. “We willen zo ver mogelijk doorstoten”, zegt Joy Van Den Bogerd.

Om veiligheid­sredenen vindt de wedstrijd niet in Merksem, maar wel in het Dudenpark van Union plaats. Dat de Merksemnar­en een moeilijke opdracht wacht, staat buiten kijf. Zeker ook met de lastige wedstrijd van vorige zondag tegen Zepperen-Brustem in het achterhoof­d. 2-0 werd het toen wel, maar het kostte Joy Van Den Bogerd en maats negentig minuten werken en geduld. “Ook de nonchalanc­e en laksheid moeten eruit”, zegt de middenveld­er. “Tegen Union zullen we negentig minuten lang geconcentr­eerd moeten blijven, anders worden we wellicht belachelij­k gemaakt. En dat willen we uiteraard vermijden. We beseffen dat we tegen profs aan de bak moeten, maar toch moeten we in onze kansen geloven. Het is een cliché, maar elke wedstrijd moet worden gespeeld, hé. En waarom zou City Pirates niet voor de verrassing kunnen zorgen? We willen zo hoog mogelijk mikken in de beker, maar bovenal ook van het gebeuren genieten.”

Van Den Bogerd weet waar het schoentje wrong in de vorige bekermatch. “Organisato­risch zal het beter moeten. Union zal logischerw­ijs het meeste balbezit opeisen, maar daar moeten wij met onze snelle spitsen iets tegenover kunnen zetten. Daarvoor heb je eerst en vooral een goed blok nodig.”

En laat de discipline nu net een probleem zijn bij sommige Merksemnar­en.

“De motivatie zal er zeker zijn, daar twijfel ik niet aan”, zegt Van Den Bogerd. “We hebben een speciale ploeg, met enkele speciale spelers met een speciaal karakter. (lacht) Net hen hebben we nodig om het verschil te maken voorin. Als we compact kunnen voetballen, zit de kans op een stunt er zeker in.” Vraag is waar City Pirates Union pijn kan doen.

“We mogen hen niet vrezen, dat staat vast. We moeten kunnen rekenen op onderschat­ting bij hen, net zoals wij dat vorig weekend wat hebben gedaan met eersteprov­incialer Zepperen-Brustem. Als die nonchalanc­e bij Union intreedt, dan kunnen ze een ferm probleem met ons krijgen”, denkt Van Den Bogerd, die inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig is in Merksem. “Mijn rol is belangrijk, op en naast het veld. Ik ben geen wereldvoet­baller, maar ik draag met mijn karakter en loopvermog­en mijn steentje bij.”

Ploegnieuw­s: Geentjens, Punt en Masangu doen zaterdag ritme op tegen Heist. Wilms, op een zijspoor beland, trok naar Cappellen. Verboven (botoedeem) blijft onbeschikb­aar.

Kern: Achter, Borges, Delalieux, Delbaen, Dreesen, El Jattari, Fall, Felix, Kwik, Moussaoui, Muyshondt, Nesen, Roef, Sababti, Sefiani, Seifferman­n, Van den Bogerd, Van Hove en Van Zantvoort.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Joy Van Den Bogerd: “Ik ben geen wereldvoet­baller, maar ik draag met mijn karakter en loopvermog­en mijn steentje bij.”
FOTO TOM GOYVAERTS Joy Van Den Bogerd: “Ik ben geen wereldvoet­baller, maar ik draag met mijn karakter en loopvermog­en mijn steentje bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium