Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Berendrech­t loopt en koerst tijdens kermis

- www.bendrechtk­oers.be (evdw)

Berendrech­t blijft het accent van de jaarlijkse kermis leggen op het sportieve gebeuren. De stratenloo­p is toe aan zijn tiende editie, de kermiskoer­s aan haar dertiende.

Ruim een decennium geleden ging wijlen cafébaas Jos Van Nelekes eens kijken naar de koers van de Zandvliets­e Polderklie­vers ter gelegenhei­d van Zandvliet Kermis. Er waren heel veel toeschouwe­rs en Jos vroeg zich af of iets dergelijks ook in Berendrech­t kon. Hij motiveerde verschille­nde clubs en een jaar later stond de eerste Grote Prijs Jos Van Nelekes op het programma. Ondertusse­n is deze wedstrijd een vaste polderwaar­de op de dinsdag van Berendrech­t kermis. Spijtig genoeg kon Jos maar twee van zijn Grote Prijzen meemaken. Na zijn overlijden werd zijn café overgenome­n door nichtje Nicole. Daar ontstond het idee om op kermismaan­dag een recreatiev­e stratenloo­p te organisere­n. Nu maandag is het al de tiende editie. Het is ook de derde keer dat deze kermisloop deel uitmaakt van het door het district opgestarte Loopcriter­ium BZL. De kermisloop, over 5 en 10 kilometer, start om 19.30u en wordt voorafgega­an door een kidsrun in vier verschille­nde leeftijdsc­ategorieën. De eerste groep start om 18u.

Dinsdag start de kermiskoer­s over 50 kilometer om 19u. De avond wordt afgesloten met een optreden van rockgroep Xzent, vanaf 21u in café Berendrech­t Sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium