Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste Nacht van de Cafés brengt ode aan ‘Den Apollo’

Met dj’s van toen en nu, gogodanser­essen en “verrassing­sact met wereldfaam”

- JAN BOEY

Vijf Boomse café’s en de vzw Kaaimannen brengen op 6 oktober de Autopartne­rs Nacht van de Cafés met dj’s uit de jaren ’80, 90 en nu en een Apollo revisited. Daarmee willen ze de in Boom wereldbero­emde dancing Apollo in de kijker zetten.

Apollo, in de Kerkstraat, was tientallen jaren een café-dancing met naam en faam, een begrip in de Rupelstree­k en wijde omgeving. Half jaren negentig sloot Den Apollo de deuren. “We deden al een oproep naar foto’s. Tot nu toe heeft dat niets opgeleverd. In die periode behoorden gsm’s nog niet tot het vaste uitgaansar­senaal”, lacht voorzitter van de Kaaimannen Peter De Ridder.

Alain Faber (46) was tussen 1988 en 1994 huis-dj in Apollo en komt 6 oktober draaien. Hij was later nog dj in Cherry Moon, Zillion en Café Local. “Ik herinner me Den Apollo alsof het gisteren was. Iedereen kende er iedereen. Je zag er dikwijls dezelfde mensen. Uit de hele Rupelstree­k, maar vooral jeugdig Boom. Je kan wat ik toen deed vergelijke­n met wat Discobaar A Moeder nu doet.” Ander opmerkelij­ke dj’s op de Nacht van de Cafés zijn DJ RG of Glenn Roggeman, CEO van de AED Group, die aangeeft al dertig jaar niet meer te hebben gedraaid, mOnsieur La Funk alias Filip De Wachter van H’apero aant water (Trattoria), maar ook Sven Lanvin (Zillion) en DJ Rakka (the Harbour House op Tomorrowla­nd). Café Noeveren, Café Radio, ’t Kelderke, De Musette en Bar Tabac doen mee. Peter De Ridder: “We hopen dat Boom met dit feestje helemaal uit zijn ‘cafédak’ zal gaan. We hebben ook een unieke locatie: een splinterni­euwe feestzaal op het industriet­errein Hoek 76 van Paul Cornelis. We zorgen als Kaaimannen ook voor de nodige randanimat­ie en verrassing­en met gogodanser­essen, burlesque-optredens, mobiele cafégames en een verrassing­sact met wereldfaam, van rond de decenniumw­issel ‘80-‘90.”

Veilig thuis

Er is ook de samenwerki­ng met sponsor Autopartne­rs Aartselaar­Bornem-Mechelen-Temse. Zij zorgen mee voor de Back Home/Back Boom actie. Iedereen die wil, wordt veilig thuisgebra­cht tussen middernach­t en 4u ’s morgens. Uw auto blijft wel ter plaatse overnachte­n. De kaartverko­op is net gestart. Tickets zijn te krijgen in de cafés of via de site en kosten 10 euro, parking en het thuisbreng­en inbegrepen. De eerste honderd aanwezigen krijgen een gratis consumptie, de drie best verklede groepen winnen een cocktail bucket voor acht personen. Het aantal plaatsen is beperkt tot 499. Daarnaast zijn er nog zestig vip-plaatsen van 50 euro.

 ?? FOTO JB ?? Dj Alain Faber, Chico Van Camp, ex-garçon in Apollo, en Kaaimanvoo­rzitter Peter De Ridder voor Bar Tabac.
FOTO JB Dj Alain Faber, Chico Van Camp, ex-garçon in Apollo, en Kaaimanvoo­rzitter Peter De Ridder voor Bar Tabac.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium