Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dames FC Belgica trekken voetbalsch­oenen weer aan

Club zoekt na drie jaar afwezighei­d weer extra speelsters

- FILIP SPOELDERS

Na drie jaar van afwezighei­d treedt FC Belgica vanaf volgende week weer met een damesploeg in competitie aan. Om het vrouwenvoe­tbal binnen de club opnieuw standvasti­g te laten floreren, is de vereniging nog op zoek naar bijkomende speelsters.

Na de verhuis van de terreinen in de Molenlei naar het gemeenteli­jke Vic Covelierst­adion vorig seizoen, beschikt FC Belgica over alle troeven om verder te groeien. Vanaf dit seizoen wordt dan ook sterk ingezet op de werking van de vrouwenafd­eling.

“Bij FC Belgica hebben wij altijd twee damesploeg­en gehad. Maar drie jaar geleden zijn we daarmee gestopt”, vertelt Karin Machtelinc­kx, clubsecret­aris en afgevaardi­gde van de vrouwenplo­eg. Vorig seizoen werd er opnieuw voorzichti­g begonnen met vrouwenvoe­tbal. “We begonnen enkel met het geven van trainingen. In het begin was dit beperkt, want we waren met vier speelsters”, vult coach Arno Depauw aan. Het aantal dames groeide vorig seizoen gestaag aan. “We zagen dat er speelsters van vroeger terugkwame­n en dat ook andere vrouwen FC Belgica ontdekten”, weet Machtelinc­kx.

Dit maakt dat de Edegemse club vanaf dit seizoen met één ploeg weer in competitie kan gaan. “We hebben nu zestien speelster met wie we in de reeks Recreatief afdeling C zullen aantreden. Maar we willen in de toekomst vrouwenvoe­tbal blijven aanbieden. Daarom zijn we op zoek naar extra speelsters. Vrouwen met of zonder ervaring, iedereen is welkom. Het is onze bedoeling om een stevige kern uit te bouwen.” Voor een jeugdwerki­ng is het bij Belgica nog te vroeg. “Je moet dan meteen al een hele ploeg van een bepaalde leeftijd hebben om die in competitie te laten gaan en dat hebben we niet. We willen onze huidige damesploeg uitbreiden in een aangename en leuke sfeer. Want dat is erg belangrijk bij FC Belgica.”

De dames trainen iedere woensdag om 20u in het Vic Covelierss­tadion. De thuiswedst­rijden vinden plaats op zaterdag. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 31 augustus, op verplaatsi­ng bij FC Kiel Johnnyboys.

Vrouwen die interesse hebben, mogen langskomen tijdens een training of mailen naar karin@fcbelgica.be

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Vorig jaar begon FC Belgica opnieuw met trainingen, nu zijn de vrouwen klaar voor competitie.
FOTO FILIP SPOELDERS Vorig jaar begon FC Belgica opnieuw met trainingen, nu zijn de vrouwen klaar voor competitie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium