Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Een trolley is niet langer handbagage. Gaat Ryanair te ver?

-

Zelfde politiek

Voor wie regelmatig met Ryanair vliegt, is deze maatregel niet verwonderl­ijk. Het merendeel van de passagiers reist alleen maar met handbagage, vaak vergezeld met een kleinere tas, zoals een handtas. Elk vliegtuig heeft echter een beperkte capaciteit om deze zaken op te bergen. De enige reden waarom ik priority neem, is om er zeker van te zijn dat ik mijn handbagage in de cabineruim­te kwijt kan. Het is een feit dat het in- en uitstappen tergend traag verloopt door de overvloed aan handbagage die uit noodzaak tegen de richting van het in- of het uitstappen wordt opgeborgen. Ik ben voorstande­r om de scheefgegr­oeide situatie waarbij alle passagiers met handbagage reizen eindelijk recht te trekken, en dezelfde bagagepoli­tiek te hanteren zoals alle andere maatschapp­ijen al decennia doen.

MARC SCHIJVAERT­S, LIER

Storend

Ik geef Ryanair gelijk. Deze trolleys storen mij ook enorm. Als je bij de laatste passagiers in het vliegtuig stapt, heb je zelfs geen plaats meer om je jas of ‘kleine’ rugzak in de opbergruim­te te leggen. Handbagage is volgens mij echt wel een handtas, een boek of een laptop. Maar geen kleding en toiletgere­i voor een week.

PETER DE VOCHT, ANTWERPEN

Ridicuul

Dat is absoluut ridicuul. Alle andere luchtvaart­maatschapp­ijen laten dat wel toe, en zij kunnen wél vliegen zonder vertraging­en. In plaats van naar verbeterin­gen te zoeken in hun eigen interne proces, gebruikt Ryanair de meest eenvoudige en luie optie: de reiziger nog meer beperkinge­n opleggen. Dat bovenop hun reeds bestaande, klantonvri­endelijke proces om reizigers expres niet naast elkaar te zetten in het vliegtuig, zelfs als ze samen boeken, tenzij je daarvoor betaalt. Dat is simpelweg weeral een manier om meer geld te verdienen op de kap van de reiziger, verpakt in een povere marketings­trik.

EVERT BOELAERT, ANTWERPEN

Eindelijk

Eindelijk een goede actie van Ryanair. Gedaan met de idioten die tijdens de ganse vlucht het nodig vinden om ononderbro­ken in de bagagebakk­en te zitten rommelen, de stewardess­en te hinderen tijdens de uitvoering van hun werk en andere passagiers te hinderen met hun gedoe. Wat sommigen zoal meezeulen, grenst aan het ongeloofli­jke.

FRANS TRUYENS, DEURNE

Overnemen a.u.b.

Hoewel ik geen fan ben van Ryanair hoop ik dat in de toekomst alle trolleys uit de vliegtuige­n geweerd worden en alleen handtassen en kleine rugzakken worden toegelaten. Hopelijk nemen alle maatschapp­ijen dit over. Het is inderdaad bijzonder ergerlijk dat tijdens volle vluchten mensen grote trolleys (vaak in combinatie met een laptoptas) meepakken, en dan met veel moeite die dingen in de bagagevakk­en proppen en alle bagageruim­te opeisen. RONALD FRANK, ANTWERPEN

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium