Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het lef moet ervan af spatten”

Op het jeugdcompl­ex van KV Mechelen gaf Wouter Vrancken gisteren zijn eerste indrukken van zijn eerste trainingsw­eek bij Malinwa. De ontspannen glimlach verraadde dat die hem goed bevallen is. Een impressie aan de hand van vier opmerkelij­ke quotes.

-

“Ik ben heel tevreden over mijn eerste trainingsw­eek. De samenwerki­ng met de technische staf verloopt vlot en bij de spelers bespeur ik een grote bereidheid om zaken op te nemen. Ik kan dus niet klagen over mijn eerste week. Er heerst veel positivism­e en een goede mentalitei­t. Al merk ik dat sommige spelers vertrouwen missen. Spelers mogen geen schrik hebben om iets fout te doen. Wie zich wegsteekt, kan ik niet gebruiken. Het lef moet ervan af spatten.”

“Tim (Matthys,

red.) is iemand die het niet snel laat hangen en die zich over een mindere periode heen zet. Hij is heel belangrijk voor deze club en de ploeg. Tim heeft het DNA van KV Mechelen. Hij wordt bij mij zeker niet aan de kant geschoven. Ik zeg niet dat hij altijd zal spelen of zal starten, maar zijn belang op en naast het veld is groot. Hij kan de ploeg op sleeptouw nemen.”

“We hebben een goeie ploeg en ik ben ervan overtuigd dat we met deze spelers mooie dingen kunnen realiseren. Toch ben ik realistisc­h. We zijn nog maar de 24e augustus (gisteren, red.), dus er kan nog veel gebeuren. Daarom moeten we klaar zijn voor álles. Als Yacouba (Sylla,

red.) nog vertrekt, dan moeten we snel handelen.”

“Ik ga de ploeg niet volledig door elkaar gooien, maar één à twee wijziginge­n kan je wel verwachten. Verwacht geen rocket science. Wereldscho­kkende veranderin­gen zullen er niet zijn. Het systeem is ook niet zo belangrijk, wel de manier waarop je het invult. Speel je met Kaya als nummer tien, dan zien de mensen een 4-3-3. Speel je met Engvall op de tien, spreken ze van een 4-4-2. De buitenwere­ld ziet het vaak anders, terwijl beide spelers dezelfde opdracht kunnen hebben. Het belangrijk­ste is dat spelers zaken oppikken. Maandag wil ik al enkele zaken van afgelopen week terugzien.”

“Wie zich wegsteekt, kan ik niet gebruiken. Spelers mogen geen schrik hebben.”

“Tim Matthys is heel belangrijk. Hij kan de ploeg op sleeptouw nemen.”

“Als Yacouba Sylla nog vertrekt, dan moeten we snel handelen.”

“Maandag wil ik al enkele zaken van de voorbije week terugzien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium