Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de ideale club om mijn profcarriè­re te starten”

Giantsnieu­weling Vic Sanders (23) moet wegens een dijblessur­e voorlopig nog verstek geven voor eerste oefenmatch­en

-

Na de nederlaag tegen Gravelies speelt Telenet Giants Antwerp vandaag in de Deurnese Arenahal zijn tweede oefenmatch van het seizoen. Nieuweling Vic Sanders, die begin deze week voor twee seizoenen werd vastgelegd, kan zich door een blessure nog niet tonen, maar hoopt snel van zich te doen spreken.

Veel veranderin­gen onderging de selectie van Telenet Giants Antwerp afgelopen zomer niet. Het jonge duo Roby Rogiers en Thibaut Vervoort, allebei 21, werd uitgeleend aan Leuven Bears. Kapitein Jason Clark (28) vertrok met een buy-out naar Frankfurt.

Aan de inkomende kant voegde Ordane Kanda (21) zich na een jaartje Rotterdam opnieuw bij de Giants, met Vic Sanders (23) en Jae’Sean Tate (23) werden twee jonge Amerikanen aangetrokk­en. Het maakt van Telenet Giants Antwerpen de jongste ploeg van de Euro Millions League.

“We zijn een jong team, maar vooral hongerig”, zegt Vic Sanders. De nieuwe combo-guard moet bij de Giants voor de punten gaan zorgen. “Ik genoot mijn opleiding bij Idaho Vandals en heb daar een schitteren­de tijd gehad. In mijn laatste seizoen liet ik er een gemiddelde van twintig punten optekenen. Wat type speler ik ben? Een beetje een allrounder die graag scoort en laat scoren.” Na een week trainingsa­rbeid liep Sanders wel een dijblessur­e op, waardoor hij de match donderdag tegen Gravelines al miste en ook vandaag langs de kant blijft.

“Ik moet nog een weekje revalidere­n. Jammer dat ik me nog niet kan tonen aan mijn nieuwe fans. Of ik iemand kende bij de Giants? Via Paris Lee kreeg ik schitteren­de informatie over de stad Antwerpen en over het ambitieuze project van Telenet Giants Antwerp. Deze eerste Europese club is dan ook de perfecte start van mijn profcarriè­re. In juli was ik nog actief in de NBA Summer League bij Denver Nuggets. Zoals elke Amerikaans­e basketter droom ik om ervan om ooit in de NBA te spelen. Al is dat voor later. Nu eerst focussen op de Giants en uitkijken naar de komst van mijn vrouw”, aldus de jonggehuwd­e Sanders.

Vandaag tegen Göttingen

Na de verloren oefenmatch van donderdag tegen Gravelines werken de Giants vandaag om 16 uur in de Arenahal van Deurne al hun tweede oefenwedst­rijd af. De toegang voor de match tegen het Duitse Göttingen is gratis.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jae’Sean Tate en Vic Sanders (rechts), de twee Amerikaans­e aanwinsten van Telenet Giants Antwerp.
FOTO GOYVAERTS Jae’Sean Tate en Vic Sanders (rechts), de twee Amerikaans­e aanwinsten van Telenet Giants Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium