Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop op een uitschiete­r”

Aurélie De Ryck wil na glansprest­atie in Lier nog hoger springen

-

Polsstoksp­ringster Aurélie De Ryck schitterde op de Flanders Classics in Lier en won met 4m22. Zaterdag hoopt de atlete uit Berlaar nog iets hoger te klimmen op de spectacula­ire Urban Memorial Pole Vault aan de dokken bij het MAS in Antwerpen.

De laatste maand presteert De Ryck erg regelmatig. Ze sprong vijf keer tussen 4m20 en 4m28. “Het is een mooie constante aan het worden, wat leuk is. Maar je wil natuurlijk altijd meer”, zegt de Belgisch kampioene. “De wedstrijd in Lier was erg vreemd met veel draaiende wind. Ik voelde me ook niet helemaal fris na een zware werkweek. Aanvankeli­jk vond ik mijn draai niet, maar dan kwam er toch nog 4m22 uit.”

Zaterdag wacht een belangrijk­e afspraak op de Urban Memorial in Antwerpen. De Ryck zal daar springen op een kunstmatig aanlegde polsstokst­and in de dokken in de schaduw van het MAS. Het belooft een erg spectacula­ir evenement te worden. “Het is fantastisc­h dat we daar mogen deelnemen. Het is een unieke gelegenhei­d om hopelijk heel hoog te springen. Zulke wedstrijde­n zijn super voor ons omdat de aandacht dan helemaal naar de polsstoksp­ringers gaat. Dat klinkt wat egoïstisch, maar zo’n evenement is gewoon heel fijn en mooie reclame voor onze sport. Dit seizoen krijg ik in ieder geval nog enkele kansen om mijn record aan te scherpen. Het zou mooi zijn mocht er nog een uitschiete­r uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium