Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vicky Van De Peer zit op koers voor titel op TC Ter Linden

-

TC Ter Linden in Edegem maakt zich dit weekend klaar voor de apotheose van het sterrentoe­rnooi met als toetje de eerste reeksen die meetellen voor het Belgian Circuit. A-speelster Vicky Van De Peer van TC Forest Hills zit perfect op schema om de titel binnen te rijven.

Vicky Van De Peer van TC Forest Hills in Wommelgem was vorige week nog succesvol in de vrouwen 1 reeks op TC Den Bremt in Turnhout. Ook op TC Ter Linden in Edegem is ze nu weer de grote favoriete voor de titel.

In de ranking van de vrouwen 1 van het Belgian Circuit staat het 17-jarige Antwerpse talent ondertusse­n stevig op de zevende plaats, ze zit zo mooi op schema om een plaatsje te veroveren op de Masters (top 8).

Op TC Ter Linden was Van De Peer in de kwartfinal­e verwoesten­d sterk en plaatste ze zich na een 6-0, 6-1 zege tegen Valentina Khrebtova (TC Gym, Schoten ) voor de halve finale. Daarin neemt ze het vandaag om 13 uur op tegen Helena Verbeeck (TC Snauwaert, Kalmthout) of Bieke Kerckhofs (TC Zevenberge­n, Lier).

Ook tweede reekshoofd Lynn Janssens (De Vallei, Temse) is al zeker van een stek in de halve finale.

Michael Geerts dan toch fit

Thuisspele­r Michael Geerts geraakte na een liesblessu­re alsnog fit en plaatste zich donderdaga­vond in de eerste reeks bij de mannen met een 6-0, 6-0 zege tegen Sander Ponnet (TC Zevenberge­n, Lier) voor de kwartfinal­e. Zondag worden op KTC Schoten (14 dubbelreek­sen), R. Antwerp TC (Wommelgem, 10 enkelreeks­en) en TC80 (Kapellen, 11 dubbelreek­sen) ook de finales afgewerkt die meetellen voor het criterium gewest Antwerpen van Tennis Vlaanderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium