Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Compromis tussen praat- en actieserie”

-

Adil El Arbi en Bilall Fallah maken niet alleen films. Iets meer dan twee jaar geleden regisseerd­en de enthousias­te regisseurs in Hollywood de eerste twee aflevering­en van de tv-serie Snowfall.

De reeks bevat verschille­nde verhaallij­nen die zich situeren tijdens de uitbraak van de grote crackepide­mie in Los Angeles in de jaren tachtig. Zo maken we kennis met de jonge drugsdeale­r Franklin Saint, de undercover­operatie van CIA-agent Teddy McDonald en de worstelaar Oso die door een Mexicaans drugskarte­l gerekrutee­rd wordt. Welke invloed heeft de crackepide­mie op hen en op de stad?

De reeks werd destijds door de meeste critici goed onthaald. “Meeslepend en geloofwaar­dig”, klonk het in The Washington Post.

Andere vaksites maakten een vergelijki­ng met het geprezen The

Wire. Variety meldde dat de reeks “bijzonder sfeervol was, goed geacteerd en vakkundig gemaakt”. Snowfall is echter geen hapklare brok. Met drie flink uitgewerkt­e verhaallij­nen moet je echt wel bij de pinken zijn om de draad niet te verliezen.

Adil El Arbi kijkt tevreden terug op de opnames. “Al was het niet makkelijk op de set. Er waren twee producente­n. De ene wou er een intellectu­ele ‘praatreeks’ van maken, de andere een actieserie. We hebben steeds naar een compromis gezocht.”

Snowfall vormt dit najaar op Q2 een duo met de actiereeks S.W.A.T.

 ?? FOTO FX NETWORKS ?? Kevin, Franklin en Leon zijn jonge drugsdeale­rs in Snowfall.
FOTO FX NETWORKS Kevin, Franklin en Leon zijn jonge drugsdeale­rs in Snowfall.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium