Gazet van Antwerpen Stad en Rand

32-jarige drugsverda­chte beschoten aan exclusieve nachtclub in Marbella

Drugsverda­chte Brahim A. lichtgewon­d na incident in nachtclub

- JORIS VAN DER AA

Brahim A., een vermeende spilfiguur in de cocaïnesmo­kkel via de haven van Antwerpen, is begin augustus gewond geraakt bij een schietpart­ij in de Spaanse badplaats Marbella. Zijn advocaat ontkent dat het ging om een gerichte moordaansl­ag.

Brahim A. (32) bracht begin augustus een bezoek aan nachtclub Olivia Valere, een peperdure en hyperexclu­sieve nachtclub in Marbella waar ook Paris Hilton wel eens een glas champagne aan de lippen zet. A. was er volgens meerdere bronnen in het gezelschap van een zakenpartn­er uit Rotterdam, die in het milieu ‘Hyena’ wordt genoemd. Bij het verlaten van de club zou het AntwerpsRo­tterdamse duo vanuit de bosjes onder vuur zijn genomen. Het duo ontsnapte aan de dood. De kogels raakten hen nauwelijks en schampten af op hun doelwit. Volgens diverse bronnen in het criminele milieu ging het om een gerichte aanslag op het duo. Advocaat Kris Luyckx, de raadsman van Brahim A., spreekt dat tegen. “Het hele incident stelde niet veel voor”, zegt Luyckx. “Volgens mijn cliënt was er een ruzie geweest onder enkele bezoekers van die discotheek. Een man verliet de zaak en kwam later terug en begon plots te schieten. Mijn cliënt en vriend stonden gewoon in de buurt. Mijn cliënt liep enkel lichte verwonding­en op door een schampscho­t. Na een uur stond hij alweer buiten.”

Mocro-oorlog

Brahim A. is een grote naam in het wereldje van de Antwerpse drugssmokk­elaars, al hebben politie en gerecht hem nog nooit kunnen laten veroordele­n voor zware drugsfeite­n. De naam van A. dook jaren geleden in 2012 al op als spilfiguur in het beruchte dossier naar de ontvoering van een van de Turtles uit Borgerhout, die een partij van 200 kg cocaïne zouden hebben gestolen van een groep Nederlands­e Marokkanen. De hele affaire betekende de start van een allesverni­etigende oorlog tussen twee Ne- derlandse clans, waarbij inmiddels een twintigtal doden zijn gevallen. De naam van A. duikt ook regelmatig op in het grote drugsonder­zoek naar de Mixers en hun entourage, net als die van zijn jongere broers Ishak en Ilyas, die op het Antwerpse Zuid ook zonnebankc­enter Blue Magic uitbaat. Blue Magic is overigens een knipoog naar de drugs die de Amerikaans­e ‘gangster’ Frank Lucas in New York aan de man bracht.

Mansory-bende

Brahim wordt als oudste van vier broers gezien als de leider van de familie A. De broers delen hun liefde voor mooie kleren, mooie vrouwen en exclusieve auto’s. Ze laten zich graag zien in hagelwitte sportwagen­s in Mansory-uitvoering. Mansory is een Duits bedrijf dat gespeciali­seerd is in het

customizen van luxewagens, zodat ze een uniek design krijgen. Brahim A. en zijn entourage worden dan ook wel eens de Mansory-bende genoemd.

De familie A. liet zich ook opmerken door in de Verschansi­ngsstraat het Aziatische halalresta­urant Yin Yang te openen. Een zaak die, ondanks de fikse investerin­g, alweer snel werd gesloten.

Kris Luyckx

Advocaat Brahim A.

“Het incident stelde niet veel voor. Mijn cliënt was toevallig in de buurt toen er werd geschoten.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO'S RR ?? Brahim A. is een liefhebber van exclusieve op maat gemaakte (witte) sportwagen­s.
FOTO'S RR Brahim A. is een liefhebber van exclusieve op maat gemaakte (witte) sportwagen­s.
 ?? FOTO RR ?? De vier broers A. met Brahim (tweede van links) als leider van de familie.
FOTO RR De vier broers A. met Brahim (tweede van links) als leider van de familie.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium