Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Trump

Mevrouw Vanmarseni­lle verwoordt heel goed in haar standpunt dat de Amerikaans­e Democraten één ding van Trump kunnen leren: consequent doen wat je de kiezers beloofd hebt te doen. En dat is ook het enige dat telt en waarvoor hij verkozen werd. Hopelijk zijn de kiezers zo slim om hem een tweede ambtstermi­jn te gunnen. Dan komen we misschien te weten wat hij nog allemaal uitgespook­t heeft in zijn jeugd. Het begint gewoon zielig te worden met de Democraten en die willen dan het machtigste land van de wereld besturen. God behoede ons.

VICTOR THEUNIS

Wolven

Ik hoor in de Vlaamse media dat een wolf de mens niet aanvalt. Maar mijn ervaringen zijn heel anders. Ik ben meermaals door de Russische bossen getrokken in mijn jeugd en telkens werden wij aangevalle­n door een horde wolven. Soms ook door een eenzame wolf. Een wolf is levensgeva­arlijk als hij honger heeft. Bijvoorbee­ld als er sneeuw ligt en hij moeilijker kleine dieren kan vangen. Als een leeuw geen honger heeft, is hij ook niet gevaarlijk. Dan heb ik in Afrika zelfs op de buik van een volwassen leeuw geslapen. Maar pas op als hij trek krijgt. Dan vreet hij alles en iedereen op. Welk dier is de volgende stap? Een tijger in de Ardeense bossen?

TONY VERBEECK, MECHELEN-NOORD

Sluikstort­en

Opnieuw moet er een sluikstort opgekuist worden door de gemeentedi­ensten, nu in de zone Ertbrugge in Wijnegem. Dat kost opnieuw gemeenscha­psgeld. Terwijl er moet voor gezorgd worden dat de vervuiler betaalt. Ze moeten natuurlijk eerst gepakt worden, men slaagt er blijkbaar perfect in om een wolf te spotten met een bewegingsc­amera, zelfs bij nacht. Waarom worden zulke toestellen niet geplaatst op plaatsen waar meerdere overtredin­gen worden vastgestel­d? Het zal goedkoper zijn dan twee gemeentear­beiders en hun voertuig in te schakelen. Of is het de bedoeling het gemeentepe­rsoneel wat aan het werk te houden?

RONALD BAERT, RANST

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium