Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meeste chauffeurs met zware voet in Berendrech­tse Bosstraat

Meer dan 84 procent lapt snelheidsb­eperking aan zijn laars

- ERIK VANDEWALLE

Chauffeurs die het minst rekening houden met zone 30 en de maximumsne­lheid niet respectere­n, rijden door de Bosstraat in Berendrech­t. Meer dan 84% houdt zich daar niet aan de verplichte maximumsne­lheid. Maar ook in andere Antwerpse straten lappen veel chauffeurs de regeling aan hun laars. De stad Antwerpen wil alle zones 30 via duidelijke infrastruc­tuuringrep­en kenbaar maken bij bestuurder­s. De Bosstraat wordt volgend jaar al heraangele­gd.

Van alle straten in Antwerpen waar snelheidsc­ontroles gebeuren, haalt de Berendrech­tse Bosstraat de slechtste score. 84,17% maakt er zich schuldig aan een zware overtredin­g.

De Bosstraat is een belangrijk­e invals- en verbinding­sweg tussen de A12, het centrum van Berendrech­t en de zijstraten die naar de woonwijken leiden.

Raadslid Marc Maes (N-VA) bracht het probleem van de handhaving van de zone 30 al eerder ter sprake. De raad vroeg aan stadsschep­en Koen Kennis (N-VA) naar de resultaten van de recentste snelheidsm­etingen. “Die cijfers zijn hallucinan­t”, zegt Maes. “Blijkt dat de Bosstraat met stip nummer één is van alle straten in Antwerpen waar snelheidsm­etingen zijn gebeurd. Meer dan 84% lapt de maximumsne­lheid aan zijn of haar laars. Wie hier passeert, woont in de buurt en dat maakt het dubbel zo triest.”

“Laten we zeggen dat de helft van de overtreder­s onbewust in de fout gaat. Dan blijft er nog een even grote groep over die zich bewust niet houdt aan de 30 km per uur. De overdreven snelheid heeft ook impact op het verkeer in de zijstraten, want daar staan geen verkeersbo­rden meer die de snelheid limiteren.”

Volgend jaar wordt begonnen met de heraanleg van de Bosstraat. “Hopelijk kunnen dan verkeerspl­ateaus, asverschui­vingen en bomen de snelheid naar beneden halen.”

Districtss­chepen van Mobiliteit Rudi Sempels (N-VA): “Het is de verkeerde mentalitei­t van te veel buurtbewon­ers die hier voor problemen zorgt. Maar als lokaal bestuur kan het district weinig doen.”

Wennen aan de nieuwe zone 30 Willem Migom, woordvoerd­er van de Antwerpse politie, laat weten

dat de zone 30 in de Bosstraat relatief nieuw is. “In aanloop naar de heraanleg zetten we in de eerste plaats in op gewenning in plaats van verbaliser­en”, zegt hij.

“We willen alle zones 30 op een duidelijke manier aangeven”, zegt Johan Vermant, woordvoerd­er van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Volgend jaar is het de beurt aan de Bosstraat. De mogelijkhe­den voor ingrepen zijn beperkt. Omdat De Bosstraat een hoofdaanri­jroute is voor de brandweer kunnen bijvoorbee­ld wegversmal­lingen niet. We bekijken nog of tijdelijke snelheidsr­emmers kunnen. Onze experts onderzoeke­n ook steeds de ongevallen. Dit jaar werd er tot nu toe één ongeval geregistre­erd, gelukkig met enkel stoffelijk­e schade.”

Marc Maes

Districtsr­aadslid (N-VA)

“Wie hier passeert, woont in de buurt en dat maakt het dubbel zo triest.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? “Jong en oud vragen maatregele­n om de snelheid in de Bosstraat te beperken”, aldus buurtbewon­er Marc Maes.
FOTO ERIK VANDEWALLE “Jong en oud vragen maatregele­n om de snelheid in de Bosstraat te beperken”, aldus buurtbewon­er Marc Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium