Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen maakt zich op voor topsportsp­ektakel

EK hockey 2019 voorgestel­d

-

Het Belfius Eurohockey Championsh­ips 2019 zal van 16 tot 25 augustus 2019 plaatsvind­en op de nieuwe hockeyveld­en van het Sportcentr­um Wilrijkse Plein achter Antwerp Expo. De planning werd gisteren voorgestel­d aan het Havenhuis.

Er zal een evenemente­nsite opgebouwd worden met plaats voor achtduizen­d toeschouwe­rs. “We verwachten met het EK Hockey een echt topsportsp­ektakel in Antwerpen”, zegt Ludo Van Campenhout (N-VA), schepen van Sport. “Bovendien is de organisati­e van dit EK in onze stad heel interessan­t om onze positie als sportstad te behouden en te gebruiken om de hockeyspor­t in Antwerpen verder te laten groeien.”

Europese toplanden zullen deelnemen aan het toernooi. Bij de mannen zijn dat onze Red Lions, Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Ierland, Wales en Schotland. De Belgen openen het EK op vrijdag 16 augustus 2019 met een wedstrijd tegen Spanje en spelen een paar dagen later tegen Engeland. De Belgische vrouwen, de Red Panthers, krijgen gezelschap van Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Ierland, Wit-Rusland en Rusland. De Panthers spelen eerst tegen Nederland en vervolgens tegen Spanje. De mannenfina­le is op zaterdag 24 augustus, de vrouwenfin­ale op zondag de 25ste.

“Een evenement met een dergelijke uitstralin­g levert natuurlijk een ongeloofli­jke promotie op voor het hockey”, zegt Serge Pilet, CEO van de Koninklijk­e Belgische Hockeybond. “Wie Europees kampioen wordt, is ook meteen verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium