Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentebe­stuur geeft negatief advies over Revabo Hens

-

Het Brasschaat­se schepencol­lege zal de provincie een negatief advies geven over het bedrijf Revabo Hens. Daarmee kan Hens op de site alleen nog aan zandwinnin­g en grondopsla­g doen.

Het bedrijf Revabo Hens staat al lange tijd ter discussie. Een actiegroep van buurtbewon­ers voert al een hele tijd een juridisch gevecht tegen Hens.

Het schepencol­lege besloot nu negatief advies aan de provincie te geven. “Dat betekent dat enkel nog de ontginning­sactivitei­ten in aanmerking komen voor een vergunning. De vergunning wordt in de tijd beperkt, tot uiterlijk eind december 2021, of bij vroegere uitputting van de bestaande zandvoorra­ad”, zegt schepen van Milieu Dirk de Kort (CD&V). De oppositiep­artijen gingen hiermee volmondig akkoord.

Oppositiep­artij Brasschaat 2012 had ook al een resolutie voorbereid waarin staat dat Hens geen nevenactiv­iteiten meer zouden worden vergund. “We zijn zeer tevreden dat het gemeentebe­stuur deze beslissing heeft genomen. Onze resolutie is daarmee meteen achterhaal­d”, zegt Steven Broos van Brasschaat 2012.

Wetgeving geschorst Ook het Vlaams Belang toonde zich tevreden. “Maar het schepencol­lege ging wel te lang mee

in het verhaal van Hens”, zegt Dimitri Hoegaerts.

“Het schepencol­lege kan in feite geen ander besluit nemen. De wetgeving is immers geschorst. Het is afwachten of de bestaande wetgeving wordt vernietigd of behouden blijft. Wij zijn niet het enige bedrijf in Vlaanderen dat met deze problemati­ek kampt”, zegt Stijn Hens van Revabo Hens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium