Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat een AFFICHE !

Loting 1/16e finales Eind september bekert Royal Antwerp FC in het nieuwe stadion van Malinwa tegen KV Mechelen

- THOMAS STANDAERT

De loting voor de zestiende finales van de Beker van België heeft een echte kraker opgeleverd. Antwerp FC gaat tussen 25 en 27 september op bezoek bij Malinwa. Beerschot Wilrijk krijgt dan weer een kans om sportieve revanche te nemen op Cercle Brugge, de ploeg die de Mannekes uit de Jupiler Pro League hield. Onze huisanalis­t Patrick Goots neemt voor u de Antwerpse affiches onder de loep.

“KV Mechelen tegen Antwerp, wat een dróómaffic­he. Alleen een duel tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk zou misschien nog mooier geweest zijn. Maar KV tegen Antwerp zal ook een erg beladen wedstrijd opleveren. In Mechelen gaan ze sowieso enorm gemotiveer­d zijn om Antwerp te kloppen. Ze spelen thuis en zullen dit wel oppakken als een echte prestigema­tch. Het is hun kans om aan heel België te tonen dat ze nog altijd een eersteklas­ser kunnen kloppen. Een overwinnin­g zou voor KV ook het kantelmome­nt kunnen worden na een moeilijke start in de Proximus League. Als het moeilijk loopt in de competitie, dan is zo een bekerstunt de ideale manier om het tij te keren en vertrouwen te tanken. Volgens mij maakt KV zeker vijftig procent kans om door te gaan.”

“Bij Antwerp is het afwachten hoeveel waarde Bölöni dit seizoen aan de beker zal hechten. Dat vond ik zijn grootste minpunt vorig seizoen. In Kortrijk is hij toen met een B-ploeg gaan spelen en heeft hij de beker eigenlijk gewoon laten schieten. Voor de supporters van Antwerp is de beker nochtans belangrijk. Ik hoop dat Bölöni er dit seizoen wél vol voor zal gaan. Je weet nooit waar een bekerparco­urs naartoe kan leiden. Voor je het weet sta je in de finale en speel je misschien Europees. Waar ik wel zeker van ben, is dat die twee supporters­clans voor een onvergetel­ijke bekeravond zullen zorgen. Ik verwacht een schitteren­de cupsfeer.”

“Ik hoop dat Bölöni dit seizoen wel vol voor de beker wil gaan. Voor je het weet sta je in de finale en speel je misschien Europees.”

“KV Mechelen maakt vijftig procent kans om door te gaan. Het speelt thuis en wil aan heel België tonen dat het nog kan winnen tegen een eersteklas­ser.”

“Cercle Brugge is voor Beerschot Wilrijk een pijnlijke affiche, op alle vlakken. Maar toch zijn de kansen fiftyfifty.”

“Dessel hoopte op Anderlecht of Club Brugge, maar dan komt Moeskroen uit die trommel… Wat een domper.”

“Voor Beerschot Wilrijk is de loting minder gunstig geweest. Cercle uit is een pijnlijke affiche, op alle vlakken. Eerst en vooral moeten ze terug naar het veld waar ze eind vorig seizoen de promotie door hun vingers zagen glippen. Dat zal wel pijnlijke herinnerin­gen naar boven brengen, zowel bij de spelers als bij het publiek. Daarnaast is Cercle Brugge nog steeds geen aantrekkel­ijke tegenstand­er om te loten. Ze hebben weinig supporters, maar het is wel een gevaarlijk­e ploeg. Ik heb ze een paar keer aan het werk gezien en die gasten van ‘Monaco B’ kunnen wel een potje voetballen. Die gaan zich ook willen tonen in de beker. Voor Beerschot Wilrijk zal de match op Cercle puur in het teken staan van revanche. Ik verwacht een beladen wedstrijd. De kansen? Fiftyfifty. Beerschot Wilrijk zint op wraak, maar Cercle is een uitgekookt­e ploeg. Ik denk dat die gasten zich dit seizoen zonder veel problemen zullen redden.”

In de zestiende finales zitten niet alleen profclubs. FC Duffel stuntte tegen Westerlo en ook de Kempense clubs SKS Heist, Hoogstrate­n en Dessel Sport doen nog mee. “Ik woon op 250 meter van het veld van Dessel. Vorige vrijdag heeft het een heel dikke match gepeeld tegen OH Leuven

(3-1 winst, red.). Ze klopten een van de topfavorie­ten uit 1B, maar nu krijgen ze met Moeskroen het lelijke eendje van 1A op bezoek. Je hoopt in deze fase op Anderlecht, Club Brugge of Standard, maar dan komt Moeskroen uit die trommel... Wat een domper. Zowel financieel als sportief. Voor Dessel was dit de slechtst mogelijke loting. Al zie ik die gasten wel in staat om nog eens te stunten. Als je OHL kan kloppen, dan moet Moeskroen ook wel lukken. Al zijn die nu wel gewaarschu­wd, natuurlijk. Ze zullen Dessel niet onderschat­ten.”

“Voor Duffel, Hoogstrate­n en Heist vrees ik dat het bekeravont­uur stopt. Duffel heeft Westerlo naar verluidt uitgeschak­eld op een verschrikk­elijk slecht veld. Op het kunstgras van Sint-Truiden wordt dat moeilijker. Hoogstrate­n krijgt met Oostende wellicht niet de topper waar ze op hadden gehoopt. Een goede ploeg, maar geen publiekstr­ekker. En ook bij Heist hadden ze liever een club als Genk geloot in plaats van Zulte Waregem. Heist is een typische bekerploeg, maar Zulte Waregem kloppen, wordt wel heel moeilijk.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, GMAX, BELGA ??
FOTO'S PHOTO NEWS, GMAX, BELGA
 ?? FOTO GMAX ?? Exact een jaar geleden, toen beide clubs nog samen in de Jupiler Pro League speelden, ging Antwerp winnen op het veld van KV Mechelen.
FOTO GMAX Exact een jaar geleden, toen beide clubs nog samen in de Jupiler Pro League speelden, ging Antwerp winnen op het veld van KV Mechelen.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Alexander Corryn: vorig jaar nog in loondienst bij de Great Old, dit seizoen in het shirt van Malinwa.
FOTO PHOTO NEWS Alexander Corryn: vorig jaar nog in loondienst bij de Great Old, dit seizoen in het shirt van Malinwa.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium