Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrancken geeft kansen

...en zij grepen die met beide handen

- THOMAS STANDAERT DIETER PEETERS YANNICK DE BOECK

Doelman Michael Verrips “Naar Mechelen gekomen om eerste keuze te worden”

Naast de eerste overwinnin­g pakte KV ook zijn eerste clean sheet dit seizoen. Met dank aan de nieuwkomer in doel Michael Verrips. In de 57e minuut - toen het nog 0-0 stond - pakte de 21-jarige Nederlande­r uit met een geweldige save op een knal van Ruelle. “Dit zijn moeilijke wedstrijde­n voor een keeper. Je moet héél scherp blijven voor dat ene moment. Dat is me goed gelukt. Met een reflex kon ik die bal nog uit doel houden”, aldus Verrips. Met die cruciale redding toonde Verrips dat hij zich niet zomaar neerlegt bij zijn rol als tweede doelman. “Ik ben naar Mechelen gekomen om éérste doelman te worden. Dat ik de eerste drie matchen niet mocht spelen, was voor mij dus wel een teleurstel­ling. Ik ben blij dat ik mijn kwaliteite­n heb kunnen tonen én dat ik belangrijk ben kunnen zijn voor het team.” Toch lijkt het onwaarschi­jnlijk dat Vrancken nu al van eerste doelman gaat wisselen. “We heb- ben twee goede keepers”, zegt de nieuwe T1. “Michael heeft getoond dat hij klaar is als we hem nodig hebben. We zullen zien wie dit weekend speelt. Op dat vlak ben ik niet de man die graag drastische veranderin­gen doorvoert. Dan riskeer je allebei je keepers kwijt te geraken. Maar dat Michael er klaar voor is, heeft hij dubbel en dik bewezen.”

Verdediger Laurent Lemoine “Beter debuut dan bij Roeselare”

De polyvalent­e nieuwkomer kreeg maandag zijn eerste speelminut­en van het seizoen. In principe had hij al in de basis gestaan tegen Roeselare, maar in laatste instantie koos Van Wijk toen voor Van Cleemput op rechtsback. Vooral in de tweede helft toonde het jeugdprodu­ct van Club Brugge dat hij een meerwaarde kan betekenen voor de Mechelse verdedigin­g. “Met hem in de ploeg hebben we achterin wel wat voetballen­d vermogen. Dat wilde ik graag eens uitprobere­n”, verklaarde Vrancken zijn keuze. “Zijn tweede helft was beter dan zijn eerste. Na de rust nam hij meer initiatief en durfde hij ook in te dribbelen als er ruimte lag.”

Zelf was Lemoine ook tevreden over zijn officiële debuut bij KV. “Het is altijd leuk om te debuteren met winst voor de eigen fans. Die eerste indruk is toch belangrijk. Vorig seizoen scoorde ik in mijn eerste match bij Roeselare een owngoal en verloren we met 4-0. Nu ging het gelukkig beter. (lacht) Of ik de coach overtuigd heb? Dat weet ik niet. Ik heb mijn best gedaan om zijn opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk hoop ik zoveel mogelijk te spelen. Dat hoopt elke speler, toch? De trainerswi­ssel verandert weinig voor mij. Van Wijk heeft me naar hier gehaald, maar ook na zijn ontslag voel ik het vertrouwen van de volledige technische staf.”

Kapitein Tim Matthys “Fier op die kapiteinsb­and”

Het kan verkeren. Tien dagen nadat er zelfs geen plaats meer voor hem was op de bank - tegen Lommel was dat - stapte Tim Matthys als kapitein het veld op tegen Quévy-Mons. Een promotie die kan tellen. Voor Matthys was het nog maar zijn tweede match als aanvoerder van KV. In augustus 2016 droeg hij de band al eens van bij de aftrap tegen Westerlo (1-2-winst). “Het geeft me toch een zekere fierheid om kapitein te mogen zijn voor deze club. Het is een teken van vertrouwen. Dat doet me veel plezier.”

Als kapitein was Matthys ook een van de voortrekke­rs bij Malinwa. De flankspele­r maakte zijn claim waar en bewees dat hij op zijn 34e wel degelijk nog altijd in staat is om wedstrijde­n te beslissen. “Het voelde goed om nog eens om het veld te staan én beslissend te zijn. Vooraf had ik gezegd dat ik vond dat ik nog altijd van waarde kan zijn voor deze ploeg. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen tonen.”

Matthys leverde de assist af voor de 2-0 en kwam zelf ook bijna tot scoren. “Die bal moest eigenlijk binnen”, vond hij zelf. “Maar met een eerste basisplaat­s en die assist ben ik ook al tevreden. Het deed deugd om nog eens 90 minuten te kunnen spelen. Dat was al een tijdje geleden.”

Voor Vrancken was de keuze voor Matthys niet meer dan logisch. “Tim is iemand die nooit opgeeft. Hij blijft gaan. Ook tegen een tegenstand­er van een lager niveau geeft hij alles. Daarom wilde ik hem zeker laten starten.

Hij heeft zichzelf beloond met die mooie assist.”

Matchwinna­ar Clément Tainmont “Ik scoor vrij makkelijk”

Ook matchwinna­ar Clément Tainmont keerde terug in de basis na een lichte rugblessur­e. De 32-jarige Fransman is sinds zijn komst in januari een certitude en werpt zich steeds meer op als een van de steunpilar­en van het team. Naast een uitstekend­e voorzet blijkt Tainmont dit seizoen ook een neus voor goals te hebben ontwikkeld. In totaal zit hij dit seizoen al aan drie stuks. “Zeven als je de voorbereid­ing meetelt”, knipoogt hij. “Die zijn ook belangrijk, want ze zorgen voor vertrouwen. Het is lang geleden dat ik nog eens twee keer heb gescoord in een wedstrijd. Goede goals. Ook voor het team.”

In Mechelen lijkt Tainmont een van zijn oude instincten te hebben herontdekt. “Ik ben wel iemand die makkelijk scoort. Die kwaliteit zit er nog altijd in van vroeger. In Charleroi scoorde ik minder omdat ik in de eerste plaats voor voorzetten moest zorgen vanop mijn flank. Bij KV mag ik meer in de zes- tien opduiken. Voorlopig lukt dat aardig. Hopelijk kan ik de lijn doortrekke­n.”

Mogelijke vertrekker Yacouba Sylla “Nog vier dagen”

Van Wijk zette hem tegen Lommel op de bank - toen kreeg Seth De Witte zijn kans. Door de schorsing van De Witte had Wouter Vrancken geen andere keuze dan Yacouba Sylla weer een plek op het middenveld te geven. De Malinees stond in de eerste helft symbool voor de Mechelse onmacht. Veel wil, maar weinig nauwkeurig­heid. Enkele passes belandden zomaar over de zijlijn. In de tweede helft, waarin hij voortduren­d in gesprek was met zijn nieuwe coach, liep het beter. Dé vraag is: was dit nu de laatste match van Sylla voor KV? “Ik heb nog vier dagen”, bleef hij vaag in zijn antwoord.

“We moeten er toch rekening mee houden dat Sylla alsnog vertrekt”, zegt Vrancken. “Als er iets gebeurt, moeten we klaar zijn om zijn vertrek op te vangen.” Ondanks die mindere eerste helft maakte Sylla allesbehal­ve een afwezige indruk. Vrancken: “Voor de rust liep het niet goed. We hebben wat bijgestuur­d en in de tweede helft is hij een paar keer uitleg komen vragen. Hij toonde dus wel de wil om onze richtlijne­n zo goed mogelijk uit te voeren. Hij kon ook gewoon zijn match spelen en zich daar niet te veel van aantrekken.”

Lucas Bijker Weer eerste keuze op linksback

De laatste nieuwkomer in de basis is eigenlijk een... onbetwiste titularis. De goedlachse Lucas Bijker trainde twee weken nauwelijks mee door de geboorte van een drieling, maar ook voor Vrancken is de 25-jarige Nederlande­r - die deze zomer overkwam van het Spaanse Cádiz een certitude. Daardoor kwam Bagayoko weer op de rechterkan­t terecht, zijn beste positie. Zonder ongelukken blijven zij dit seizoen de eerste keuzes op backpositi­es.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium