Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Natuurlijk zitten we met revanchege­voelens”

- (hf)

Beerschot Wilrijk hield een kater over aan de loting voor de zestiende finales van de Beker van België. Geen Belgische topper op bezoek op het Kiel, wel een verre trip naar... Cercle Brugge voor Mo Messoudi en co. Die tegenstand­er roept nare herinnerin­gen op na de gemiste promotie van vorig seizoen.

“Kort voor de loting flitste het door mijn hoofd: het zal toch geen uitmatch bij Cercle Brugge worden?”, zegt Mo Messoudi. “Natuurlijk hoopte ik, net als onze supporters, op een mooie affiche op het Kiel. Dat pakt helemaal anders uit met een uitwedstri­jd bij Cercle Brugge. Dit is geen ideale loting. Er zullen zeker revanchege­voelens meespelen, want de manier waarop we daar naast de promotie grepen op twee minuten van het einde, hakte er diep in. Om nog maar te zwijgen over de manier waarop onze supporters behandeld werden.”

“Vorig seizoen werden we, na een degelijke match, uitgeschak­eld op Lokeren, maar nu zou ik graag doorstoten. Mocht het lukken tegen Cercle, dan zou dat veel goedmaken van wat ons eind vorig seizoen is overkomen. Ik denk niet dat we kansloos zijn. Veel veranderde er niet bij Cercle in vergelijki­ng met vorig seizoen. Er kwam wel een nieuwe trainer, maar Cercle speelt op dezelfde manier, vanuit de omschakeli­ng. Zelf zijn we voldoende gewapend om onze huid duur te verkopen.”

Bijna weer fit

Messoudi revalideer­t nog van een kuitblessu­re. Bestaat de kans dat hij tegen Cercle weer tussen de lijnen loopt? “Eindelijk lijkt mijn spierprobl­eem in de kuit opgelost te zijn. Na een week individuee­l loopwerk en een week met de bal, train ik sinds anderhalve week voluit met de groep en ik voel me super. Geen reactie, niet de minste hinder. Ik hoop eind volgende week wedstrijdr­itme te kunnen opdoen bij de beloften, zodat ik tegen eind september zeker inzetbaar moet kunnen zijn. Ik wil graag minstens één ronde verder gaan, om dan voor een vol huis op het Kiel een echte klepper te ontvangen.”

“Voor de loting dacht ik nog: het zal toch geen verplaatsi­ng naar Cercle Brugge worden, zeker?” Mo Messoudi Speler Beerschot Wilrijk

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium